«Tρομοκρατικό απόβρασμα» ο πρωθυπουργός του Κοσόβου για τον Βούτσιτς

«Ντροπή σας» το μήνυμά του στην Ευρώπη - Ο Σέρβος Πρόεδρος μποϊκοτάρει τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων

Must Read

«Κανείς από τη Σερβία δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έξαλλος για τις μεθοδεύσεις τόσο του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα καταθέσει αίτημα ένταξης το Κόσοβο τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα ο Βούτσιτς χαρακτήρισε τον Άλμπιν Κούρτι «τρομοκρατικό απόβρασμα». Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Κούρτι διόρισε τον Ράσιτς, έναν σχεδόν άγνωστο Σέρβο και μέλος του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος, επικεφαλής υπουργείου, κάτι που η Σερβία χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό. Είχε προηγηθεί η παραίτηση όλων των μελών του κόμματος «Σερβική Λίστα», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της Πρίστινα σχετικά με τις πινακίδες κυκλοφορίας.

«Επέλεξαν τα χειρότερα σέρβικα αποβράσματα, ανθρώπους που δεν έχουν τον σεβασμό κανενός στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του τρομοκρατικού αποβράσματος Άλμπιν Κούρτι και των δυτικών πρακτόρων που τους διόρισαν εκεί, νομίζοντας ότι έτσι θα καταστρέψουν και θα τρομάξουν τη Σερβία», σχολίασε ο Βούτσιτς στην τηλεόραση του Pink.

Αναφέρθηκε όμως και στη στάση της ΕΕ λέγοντας: «Παίρνετε το ημερομίσθιό σας, ταξιδεύετε με αεροπλάνο, κάνετε σημειώσεις για το πώς η Σερβία είναι ένοχη για κάτι και δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα για το οποίο η Σερβία είναι ένοχη. Κανένα πρόβλημα, απλά κάντε το χωρίς τη Σερβία, και ας δούμε τι θα κάνετε και πώς».

Και πρόσθεσε: «Και στα αποβράσματα των τρομοκρατών, λέω: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα βλάψετε ούτε έναν Σέρβο, εσείς και οι κουίσλινγκ που έχετε επιλέξει. Γιατί οι Σέρβοι θα ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Και σε εσάς στην Ευρώπη, λέω ντροπή σας».

Η σύνοδος που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου έχει θέμα την διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη ουσιαστικά χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στα οποία εντάσσουν και το Κόσοβο, προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των Σέρβων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This