Φωταγώγησαν με 60.000 λαμπιόνια το σπίτι τους και άγνωστοι απείλησαν να τους το κάνουν… λαμπόγυαλο!

Αστυνομικοί ανέλαβαν να περιπολούν στη γειτονιά, για παν ενδεχόμενο...

Must Read

Το «οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», μία από τις αγαπημένες ατάκες των αθλητικογράφων, ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση ενός ζευγαριού στο Ντέλμενχορστ της βορειοδυτικής Γερμανίας, που κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες το έχει… παράδοση να στολίζει την κατοικία του με 60.000 λαμπιόνια, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού της.

Μάλιστα, η εν λόγω κατοικία στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας είναι γνωστή ως το «Σπίτι των Χριστουγέννων», με τους περιοίκους να μαζεύονται παραδοσιακά την τελευταία 20ετία, για να παρακολουθήσουν τα φωτάκια να ανάβουν. Η πλήρης χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, άλλωστε, χρειάζεται μήνες ολόκληρους για να στηθεί.

Φέτος, ωστόσο, κάποιοι δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένοι από το όλο θέαμα, καθώς, σύμφωνα με την Μαρτίνα Μπόρχαρτ, εκ των κατοίκων του «Σπιτιού των Χριστουγέννων», αποκάλυψε πως, με το που το φωταγώγησαν, λάβανε μια ανώνυμη επιστολή, οι συντάκτες της οποίας απείλησαν να… καταστρέψουν τις διακοσμήσεις αν δεν σβήσουν τα λαμπιόνια!

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αιτιολογώντας την απειλή. «Σοκαριστήκαμε», είπε η Μπόρχαρτ, τονίζοντας ότι η ίδια και ο σύζυγός της υπέβαλαν μήνυση στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού, όπως τόνισε εκπρόσωπος της. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το ποιος έστειλε την επιστολή, οι αρχές, ωστόσο, συμφώνησαν να αναθέσουν σε αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες έξω από το… ενεργοβόρο αυτό σπίτι.

Η ίδια η Μπόρχαρτ είπε ότι θα κρατήσει τα διακοσμητικά λαμπιόνια αναμμένα. «Δεν θα τους αφήσουμε να μας καταβάλλουν», είπε, ενώ πρόσθεσε πως συγκεντρώνουν δωρεές από ανθρώπους που περνάνε και κοιτάζουν τη φωτεινή διακόσμηση, οι οποίες πηγαίνουν στη χρηματοδότηση της θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά. Τα έσοδα, εξάλλου, που συγκεντρώνει το ζευγάρι από τις πωλήσεις του δημοφιλούς γερμανικού χριστουγεννιάτικου ποτού Glühwein στους περαστικούς, πηγαίνουν στο τοπικό σχολείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This