«Πόλεμος» στο Μεξικό – Αναγκάστηκαν να ελευθερώσουν έναν από τους γιους του «Ελ Τσάπο» (video)

Must Read

Ελεύθερος αφέθηκε από τις μεξικανικές δυνάμεις ένας από τους γιους του φυλακισμένου στις ΗΠΑ βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος είχε συλληφθεί την Πέμπτη σε σπίτι στην πόλη Κουλιακάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αναγκάστηκαν όπως είπαν να τον αφήσουν ελεύθερο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τα μεξικανικά τηλεοπτικά δίκτυα Televisa και Milenio είχαν μεταδώσει επικαλούμενα τις αρχές, τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, ο οποίος μαζί με αδέρφια του πιστεύεται πως διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο καρτέλ Σιναλόα.


Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ διαβεβαίωσε ότι οι αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση στην Πολιτεία Σιναλόα εντός ωρών.

Πεδίο μάχης το Μεξικό

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη στην είδηση της σύλληψης του Γκουσμάν. Πολλά αυτοκίνητα και τουλάχιστον ένα πρατήριο καυσίμων πυρπολήθηκαν από βαριά οπλισμένους κακοποιούς με καλυμμένα τα πρόσωπα που περιφέρονταν στην πόλη με SUV, σε τουλάχιστον ένα από τα οποία ήταν εγκατεστημένο πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος, δείχνουν βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πυρά και ισχυρές εκρήξεις αντηχούσαν για ώρες ολόκληρες στην πόλη των 750.000 κατοίκων, η οποία μάλιστα είναι διχασμένη στη μερίδα που διοικείται από τους γιους του «Ελ Τσάπο» και σε ένα μέρος του υπακούει στον Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάντα, εκ των ιδρυτών της συμμορίας.

Ο «Ελ Τσάπο», που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο των ΗΠΑ, φέρεται να είχε εισαγάγει στην αμερικανική επικράτεια τουλάχιστον 1.200 τόνους κοκαΐνης μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα. Παρά τη σύλληψή του, την έκδοσή του, την καταδίκη και τη φυλάκισή του, η συμμορία που δημιούργησε συνεχίζει να διακινεί το μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων των ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ.

Ο κεντροαριστερός πρόεδρος του Μεξικού Λόπες Ομπραδόρ δηλώνει πολύ σκοπός του είναι να μειωθεί η βία στη χώρα αφότου ανέλαβε την εξουσία τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι προσπάθειες της κυβέρνησής του γι’ αυτό δεν μοιάζουν να φέρνουν καρπούς.

Κατά επίσημα στοιχεία, το 2018 καταγράφηκαν 33.749 ανθρωποκτονίες στο Μεξικό, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων συνδεόταν με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Ο αριθμός αυτός — ο χειρότερος στα χρονικά αφότου άρχισαν να τηρούνται τέτοια δεδομένα από τις αρχές — οδεύει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο φέτος: 23.063 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μόνο τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This