Οικογένεια αιχμάλωτη σε φάρμα αιρετικού εννιά χρόνια πίστευε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου

Must Read

Το σκοτεινό παρελθόν του 58χρονου Αυστριακού που κατηγορείται από τις ολλανδικές Αρχές ότι κρατούσε αιχμάλωτη εξαμελή οικογένεια σε δωμάτιο του σπιτιού του επί εννέα χρόνια εν αναμονή της συντέλειας του κόσμου ξετυλίγουν τοπικά δημοσιεύματα.

Ο ξυλουργός Γιόζεφ Μπρούνερ, γνωστός στην περιοχή του Ρούνερβολντ ως «Γιόζεφ ο Αυστριακός», ο οποίος συνελήφθη για τη φυλάκιση του φίλου του Γκερτ Ζον Βαν Ντόρστεν και των πέντε παιδιών του στην απομονωμένη φάρμα του, ανήκε κατά το παρελθόν σε αίρεση και θεωρούσε εαυτόν «καλύτερο του Ιησού».

Η φάρμα που κρατούσε αιχμάλωτη την οικογένεια

Ο Μπρούνερ, σύμφωνα με τον αδερφό του, γνώρισε τον μοναχικό πατέρα πέντε παιδιών Γκερτ στα 90s, στην αίρεση την οποία ασπάστηκε όταν λιποτάχτησε από τον στρατό. Στο διάστημα αυτό αποξενώθηκε και από την οικογένειά του, ενώ είχε εγκαταλείψει και τις δίδυμες κόρες του. «Ο αδερφός μου νοιαζόταν πάντα μόνο για τον εαυτό του. Ήταν μέλος αίρεσης και πίστευε ότι ήταν καλύτερος και από τον Ιησού» αναφέρει ο Φραντζ Μπρούνερ.

Ο μεγάλος γιος που απέδρασε

Οι Αρχές προσπαθούν τώρα να αποσαφηνίσουν τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον αυστριακής καταγωγής ξυλουργό να κρατήσει φυλακισμένη την εξαμελή οικογένεια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά εξαιτίας του μακροχρόνιου εγκλεισμού τους. Πίστευαν μάλιστα ότι ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είχαν απομείνει στη γη, μέχρι που ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας απέδρασε και πήγε να ζητήσει βοήθεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This