Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Οικογένεια αιχμάλωτη σε φάρμα αιρετικού εννιά χρόνια πίστευε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου

Το σκοτεινό παρελθόν του 58χρονου Αυστριακού που κατηγορείται από τις ολλανδικές Αρχές ότι κρατούσε αιχμάλωτη εξαμελή οικογένεια σε δωμάτιο του σπιτιού του επί εννέα χρόνια εν αναμονή της συντέλειας του κόσμου ξετυλίγουν τοπικά δημοσιεύματα.

Ο ξυλουργός Γιόζεφ Μπρούνερ, γνωστός στην περιοχή του Ρούνερβολντ ως «Γιόζεφ ο Αυστριακός», ο οποίος συνελήφθη για τη φυλάκιση του φίλου του Γκερτ Ζον Βαν Ντόρστεν και των πέντε παιδιών του στην απομονωμένη φάρμα του, ανήκε κατά το παρελθόν σε αίρεση και θεωρούσε εαυτόν «καλύτερο του Ιησού».

Η φάρμα που κρατούσε αιχμάλωτη την οικογένεια

Ο Μπρούνερ, σύμφωνα με τον αδερφό του, γνώρισε τον μοναχικό πατέρα πέντε παιδιών Γκερτ στα 90s, στην αίρεση την οποία ασπάστηκε όταν λιποτάχτησε από τον στρατό. Στο διάστημα αυτό αποξενώθηκε και από την οικογένειά του, ενώ είχε εγκαταλείψει και τις δίδυμες κόρες του. «Ο αδερφός μου νοιαζόταν πάντα μόνο για τον εαυτό του. Ήταν μέλος αίρεσης και πίστευε ότι ήταν καλύτερος και από τον Ιησού» αναφέρει ο Φραντζ Μπρούνερ.

Ο μεγάλος γιος που απέδρασε

Οι Αρχές προσπαθούν τώρα να αποσαφηνίσουν τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον αυστριακής καταγωγής ξυλουργό να κρατήσει φυλακισμένη την εξαμελή οικογένεια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά εξαιτίας του μακροχρόνιου εγκλεισμού τους. Πίστευαν μάλιστα ότι ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είχαν απομείνει στη γη, μέχρι που ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας απέδρασε και πήγε να ζητήσει βοήθεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ