Ο στρεπτόκοκκος «θερίζει» παιδιά στη Βρετανία – Επιβεβαιώθηκε και όγδοος θάνατος

Κοριτσάκι ηλικίας μόλις 4 ετών χαροπαλεύει διασωληνωμένο σε ΜΕΘ νοσοκομείου του Λίβερπουλ

Must Read

Αυξάνεται η ανησυχία στη Βρετανία, καθώς ένα ακόμη παιδί έχασε σήμερα τη ζωή του από τον στρεπτόκοκκο Α, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανήλικων θυμάτων της συγκεκριμένης βακτηριακής λοίμωξης στα οκτώ.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαιώθηκε από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας, με εκπρόσωπο του δημοτικού σχολείου Morelands, στο Waterlooville της Νότιας Αγγλίας, να δηλώνει «απόλυτα συντετριμμένο» από την απώλεια του μαθητή του. Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας 12χρονος μαθητής στο Λονδίνο είχε επίσης πεθάνει από στρεπτόκοκκο Α.

Παρότι η στρεπτοκοκκική νόσος σπάνια οδηγεί στο θάνατο, από τον Σεπτέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά οκτώ παιδιά λόγω επιπλοκών της ασθένειας, με τα πέντε από αυτά να είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών, όλα στην Αγγλία, ενώ έχει καταγραφεί ο θάνατος και ενός επτάχρονου παιδιού στην Ουαλία. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν οκτώ περιπτώσεις σοβαρής στρεπτοκοκκικής νόσου και στη Σκωτία, αλλά δεν επιβεβαιώνονται ακόμα θάνατοι. Παράλληλα δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν εν εξελίξει σοβαρά κρούσματα στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Προσεύχομαι για ένα θαύμα»

Συγκλονιστικές, την ίδια ώρα, είναι οι δηλώσεις του πατέρα ενός τετράχρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στην εντατική με στρεπτόκοκκο Α στην Αγγλία. Ο ίδιος δήλωσε ότι «προσεύχεται για ένα θαύμα» και προέτρεψε τους γονείς να προσέχουν τα συμπτώματα. Η κόρη του δίνει μάχη για τη ζωή της με αναπνευστήρα στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey του Λίβερπουλ από τη Δευτέρα. Ο ίδιος δήλωσε στο Sky News ότι «ζει τον απόλυτο εφιάλτη» από τότε που η κόρη του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τα όρια της υγείας της. Είναι πολύ, πολύ άσχημα», είπε. «Όταν φτάσαμε εδώ τη Δευτέρα, είπαν ότι είναι “το πιο άτυχο κορίτσι σε ολόκληρη την Αγγλία”. Το να πηγαίνει από το να χορεύει το βράδυ της Παρασκευής με τους φίλους της, να είναι λίγο αδιάθετη το Σάββατο και μετά λίγο πιο άσχημα την Κυριακή … είναι σπαρακτικό».

Ο πατέρας δήλωσε ότι στο σχολείο της κόρης του κυκλοφορούσε ένα μικρόβιο, οπότε την παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εξήγησε ότι παραπονιόταν για πόνους στο στήθος. Μετά από μία επίσκεψη στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο, όπου οι γιατροί της έγραψαν έναν εισπνεόμενο φάρμακο και είπαν ότι μπορούσε να πάει σπίτι της, η υγεία της επιδεινώθηκε την Κυριακή και την έσπευσαν στα επείγοντα.

«Άλλαξε τελείως, ήταν ανήσυχη. Φωνάξαμε κάποιες νοσοκόμες και αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το δωμάτιο. Την έβαλαν να κοιμηθεί και από τότε βρίσκεται σε αναπνευστήρα, που την κρατάει στη ζωή. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον», πρόσθεσε.

Τα Σάββατο που μας πέρασε, τα ποσοστά της οστρακιάς, η οποία προκαλείται από τα βακτήρια της ομάδας στρεπτόκοκκου Α, ήταν πάνω από τέσσερις φορές υψηλότερα από το συνηθισμένο, με 851 περιπτώσεις να αναφέρονται από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 186 περιπτώσεων που είχαν καταγράφει τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This