Ο δικτάτορας Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, «λάδωνε» αμερικανούς στρατηγούς!

Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει την Αμερική – μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η εφημερίδα Washington Post που αποκάλυψε την υπόθεση

Must Read

Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τεκμηριώνεται πως ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ, λάδωνε με ιλιγγιώδη ποσά αμερικανούς στρατηγούς προκειμένου η αεροπορική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας του να εξασφαλίζει αμυντικά συμβόλαια από τον στρατό των ΗΠΑ!

Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη και στην Ευρώπη, όπου μέσω οφσόρ ο Αλίεφ διοχέτευσε ιλιγγιώδη ποσά σε ευρωπαίους αξιωματούχους, πιθανότατα και Έλληνες, η υπόθεση όμως ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί από τις ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές παρά τα συντριπτικά στοιχεία.

Στο αποκορύφωμα του πολέμου στο Αφγανιστάν, στρατηγοί των ΗΠΑ συνέρρεαν στο Αζερμπαϊτζάν για να «αγκαλιάσουν» τον πρόεδρό του, Ilham Aliyev, παρά την αναφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ που συνέκρινε τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν με τα αφεντικά της μαφίας στο «The Godfather».

 

Παραμερίζοντας τις ανησυχίες για την κουλτούρα της διαφθοράς του Αζερμπαϊτζάν, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έπεισαν τον Αλίεφ να ανοίξει τα σύνορα και τον εναέριο χώρο της χώρας του σε κρίσιμες διαδρομές ανεφοδιασμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν. Σε αντάλλαγμα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν μια στενότερη διπλωματική συνεργασία με τον Αλίεφ και κατευθύνουν αμυντικά συμβόλαια 369 εκατομμυρίων δολαρίων με την Silk Way Airlines, έναν μεταφορέα εμπορευμάτων του Αζερμπαϊτζάν που σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές ελέγχεται από την οικογένεια Αλίεφ.

 

Δύο στρατηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ — ο Ντάνκαν ΜακΝαμπ και ο Γουίλιαμ Φρέιζερ ΙΙΙ — που επέβλεπαν τις διαδρομές ανεφοδιασμού από το 2008 έως το 2014 προσπάθησαν αργότερα να εξαργυρώσουν τις διασυνδέσεις τους στο Αζερμπαϊτζάν. Μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση, οι στρατηγοί τεσσάρων αστέρων διαπραγματεύτηκαν πολύτιμες συμβουλευτικές συμφωνίες με την Silk Way Airlines, που ελέγχεται από τον δικτάτορα Αλίεφ σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Washington Post βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας. Ένας από αυτούς έβγαζε 5.000 δολάρια την ημέρα!!

 

Το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνήθως ζητούν από τους απόστρατους  στρατιωτικούς των ΗΠΑ να εργαστούν για ξένες δυνάμεις ή εταιρείες που ελέγχονται από ξένες κυβερνήσεις, έχοντας εγκρίνει περισσότερο από το 95% των αιτήσεων από το 2015. Αλλά όταν η Πολεμική Αεροπορία έμαθε για τα επιχειρηματικά εγχειρήματα του McNabb και του Fraser στο Αζερμπαϊτζάν, οι αξιωματούχοι τους χαρακτήρισαν ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα έγγραφα που αποκαλύπτει η Washington Post.

 

Η υπόθεση πυροδότησε μια παρατεταμένη εσωτερική μάχη μεταξύ των απόστρατων στρατηγών και του R. Philip Deavel, νομικού συμβούλου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που φοβόταν ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες των δύο στρατηγών με τον Αλίεφ θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκάνδαλο.

 

Άλλοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησαν επανειλημμένα να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση αυτής της εσωτερικής αντιπαράθεσης. Μεταξύ 2016 και 2021, η εφημεριδα The Post υπέβαλε τέσσερα ξεχωριστά αιτήματα που θα έπρεπε να είχαν παράσχει αρχεία σχετικά με την υπόθεση, αλλά η Πολεμική Αεροπορία είτε δεν απάντησε είτε είπε ότι δεν μπορούσε να βρει κανένα έγγραφο.

 

Εντέλει μετά την πίεση, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες από 400 σελίδες αρχείων — αλλά μόνο αφού η εφημεριδα The Post κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και παρουσίασε γραπτή απόδειξη από άλλη υπηρεσία ότι η συμπεριφορά των στρατηγών στο Αζερμπαϊτζάν είχε προκαλέσει έρευνα.

Τα αρχεία παρέχουν μια ασυνήθιστα λεπτομερή ματιά στο πώς δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις σχέσεις με το εξωτερικό που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και στους αγώνες του Πενταγώνου να αποτρέψει αυτή τη συμπεριφορά.

 

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι αξιωματούχοι πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας αντιτάχθηκαν στις επιχειρηματικές συμφωνίες του Αζερμπαϊτζάν για λόγους που παραμένουν απόρρητοι. Εν τω μεταξύ, ο Deavel, ο οποίος ως διευθυντής της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν υπεύθυνος για την αναθεώρηση τέτοιων ρυθμίσεων, εξέφρασε ηθικές ανησυχίες επειδή ο στρατός των ΗΠΑ είχε δώσει εκτεταμένες δραστηριότητες στην Silk Way Airlines ενώ ο McNabb και ο Fraser διαχειρίζονταν τις διαδρομές ανεφοδιασμού μέσω του Αζερμπαϊτζάν.

 

Σε ένα εμπιστευτικό σημείωμα του 2015, ο Deavel προειδοποίησε τους ανωτέρους του ότι «δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα που θα έκανε το Κογκρέσο ή τα μέσα ενημέρωσης να αμφισβητήσουν εάν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ρέουν στο Silkway είναι αποκλειστικά για έγκυρες ανάγκες εθνικής ασφάλειας». Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι μπορεί να φαίνεται ότι ο ΜακΝαμπ και ο Φρέιζερ γνώριζαν «ότι η συμφωνία που έδωσαν στο Αζερμπαϊτζάν είναι ουσιαστικά μια προσοδοφόρα σύμβαση για αυτούς από τη Silkway μετά  τη συνταξιοδότηση».

Τεκμηριώνεται για άλλη μια φορά ότι ο δικτάτορας Αλίεφ εξαγοράζει την κάλυψη για τα φρικτά εγκλήματα του διοχετεύοντας δισεκατομμύρια βρώμικου χρήματος σε δυτικούς αξιωματούχους, τώρα και στρατηγούς των ΗΠΑ….

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This