Συρία: Πέντε άμαχοι νεκροί σήμερα παρά την εκεχειρία!

Must Read

Παρά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για εκεχειρία στη βόρεια Συρία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή Ρας αλ-Άιν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ αλ-Χέιρ», ανακοινώθηκε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατηγόρησαν, επίσης, σήμερα την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, συνεχίζονται τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μούσταφα Μπάλι, συμπληρώνοντας πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά τα όσα συμφωνήθηκαν μόλις χθες.

“Παιχνίδια” Ερντογάν με τη ζώνη ασφαλείας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η ζώνη ασφαλείας θα εκταθεί σε 440 χλμ. κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, με το ανατολικό της άκρο να βρίσκει τα σύνορα με το Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ συμφωνήθηκε το βάθος της να ανέρχεται σε 32 χλμ.

Ο Ερντογάν, δηλαδή, θα επιχειρήσει να φτιάξει ζώνη ασφαλείας πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας και μάλιστα συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Μανμπίτζ και Κομπάνι, που θεωρούνται κουρδικά προπύργια

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι προϊόν παραπληροφόρησης και ότι δεν έχει κανένα προβλήμα μετά τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας να παραμείνει σε αυτά τα εδάφη ο Συριακός Στρατός του Άσαντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This