Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Συρία: Πέντε άμαχοι νεκροί σήμερα παρά την εκεχειρία!

Παρά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για εκεχειρία στη βόρεια Συρία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή Ρας αλ-Άιν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ αλ-Χέιρ», ανακοινώθηκε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατηγόρησαν, επίσης, σήμερα την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, συνεχίζονται τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF, Μούσταφα Μπάλι, συμπληρώνοντας πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά τα όσα συμφωνήθηκαν μόλις χθες.

“Παιχνίδια” Ερντογάν με τη ζώνη ασφαλείας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η ζώνη ασφαλείας θα εκταθεί σε 440 χλμ. κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, με το ανατολικό της άκρο να βρίσκει τα σύνορα με το Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ συμφωνήθηκε το βάθος της να ανέρχεται σε 32 χλμ.

Ο Ερντογάν, δηλαδή, θα επιχειρήσει να φτιάξει ζώνη ασφαλείας πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας και μάλιστα συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Μανμπίτζ και Κομπάνι, που θεωρούνται κουρδικά προπύργια

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι προϊόν παραπληροφόρησης και ότι δεν έχει κανένα προβλήμα μετά τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας να παραμείνει σε αυτά τα εδάφη ο Συριακός Στρατός του Άσαντ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ