Ο Μπορέλ «τραβάει το αυτί της» Τουρκίας: Απαράδεκτη η μη ευθυγράμμισή της στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

Must Read

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ τη στάση της Τουρκίας, όσον αφορά στις κυρώσεις που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως, ως υποψήφια χώρα, «πρέπει να ευθυγραμμιστεί» με αυτές.

Ειδικότερα, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε., απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, είπε αρχικά τα εξής: «Δεδομένης της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας η ευθυγράμμιση με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η περίπτωση της επιβολής περιοριστικών κυρώσεων, είναι υψίστης σημασίας»

https://twitter.com/JaunNews/status/1600494430229864450

Κατόπιν πρόσθεσε πως «αναμένεται όλες οι υποψήφιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία. Ενώ η συνεχιζόμενη πολιτική της Τουρκίας να μην επιβάλλει αντίστοιχες κυρώσεις προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία στην Ε.Ε., λόγω και της ελεύθερης κυκλοφορίας ρωσικών προϊόντων στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας. Καθώς είναι σημαντικό η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, να μην παρέχει δυνατότητες καταστρατήγησης στη Ρωσία».

Παράλληλα, τόνισε πως εξίσου απαράδεκτη είναι και η εμβάθυνση των διμερών οικονομικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας εν μέσω του απαράδεκτου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This