Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Με παραίτηση απειλεί ο Ζάεφ μετά από το «όχι» της ΕΕ

Η αρνητική απάντηση των Ευρωπαίων στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Σκόπια, προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις στη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Ζάεφ να απειλεί να παραιτηθεί και αυτόν της Βουλγαρίας να κάνει έκκληση να μην το πράξει και να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Πενταρόφσκι έκανε διάγγελμα στον λαό του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το διάγγελμα το προέδρου των Σκοπίων

«Είναι κατανοητό ότι σε αυτό το σημείο υπάρχει μια απογοήτευση από πολλούς αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την πραγματικότητα. Καμία πολιτική απόφαση δεν είναι αιώνια, καμία εξέλιξη δεν είναι τελική», επισήμανε.

Ο Πενταρόβσκι, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης είναι το δικαίωμα όλων των Ευρωπαίων και κανείς δεν μπορεί να την απομακρύνει από αυτές. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα και έχουμε το δικαίωμα να είμαστε μέρος ενός κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ