Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Εγραψαν ιστορία οι πρώτες γυναίκες που περπάτησαν στο διάστημα χωρίς «καβαλιέρο»

Ιστορία έγραψαν χθες η Κριστίνα Κοχ και η Τζέσικα Μέιρ, καθώς έγιναν οι πρώτες γυναίκες κοσμοναύτες που περπάτησαν μαζί στο Διάστημα. Ο πρώτος αποκλειστικά γυναικείος διαστημικός περίπατος της ανθρωπότητας στέφτηκε με επιτυχία, αν και για να πραγματοποιηθεί πέρασε από… σαράντα κύματα.

Οι δύο γυναίκες κοσμοναύτες φόρεσαν τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες διαστημικές στολές και βγήκαν στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παρουσίαζε απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας. Κλήθηκαν να αντικαταστήσουν έναν χαλασμένο ρυθμιστή φόρτισης σε μία από τις νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στον Σταθμό και υπολειτουργούσε.

Από τους 227 αστροναύτες που έχουν περπατήσει μέχρι τώρα στο Διάστημα μόνο 14 ήταν γυναίκες. Όλες τους όμως είχαν κάνει διαστημικούς περιπάτους έχοντας στο πλευρό τους έναν άντρα.

Η NASA είχε προγραμματίσει τον πρώτο διαστημικό περίπατο γυναικών για τον περασμένο Μάρτιο, όταν έξω από τον Σταθμό έπρεπε να βγουν η Κοχ και η Αν ΜακΚλέιν. Ο περίπατος ακυρώθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι στον Σταθμό υπήρχε… μόνο μια στολή μεσαίου μεγέθους που μπορούσε να φορεθεί από γυναίκες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ