Έστησε την τέλεια απόδραση αλλά λογάριαζε χωρίς τον… συγκρατούμενό του

Μαφιόζος κατάδικος σκαρφίστηκε απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσει, αλλά τον κάρφωσε συγκρατούμενος

Must Read

Το σχέδιο μαφιόζου που βρισκόταν αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή να δραπετεύσει από κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν τα είχε όλα, ακόμα και αδυνάτισμα «αστραπή»!

Όπως αποκαλύπτεται τώρα από έγγραφα του FBI, το σχέδιο του Κρίστοφερ Λοντόνιο να διαφύγει το 2017 από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης χρειάστηκε τη συνδρομή πολλών ανθρώπων, από τη μάνα του, τον πατέρα του μέχρι και ιερέα αλλά και πολλά εκ πρώτης όψεως ακίνδυνα «αξεσουάρ», όπως σεντόνια και νήμα για τα δόντια.

Το πιο δύσκολο, όμως, στοίχημα για τον μαφιόζο των 150 κιλών ήταν να ακολουθήσει με στρατιωτική πειθαρχία πρόγραμμα δίαιτας άσκησης για να χάσει τα κιλά που θα του επέτρεπαν να χωρέσει στο παράθυρο της φυλακής.

Ο Λοντόνιο εκμυστηρεύτηκε στον συγκρατούμενό του, Ντέιβιντ Εβανγκελίστα, ο οποίος ήταν ληστής τραπεζών, ότι είχε κόψει με ξυράφι το σφραγιστικό υλικό γύρω από το παράθυρο του κελιού του και με το οδοντικό νήμα είχε αρχίσει να κόβει το γυαλί.

Κι ο ιερέας στο κόλπο

Επίσης, του έδειξε ένα κουτί γεμάτο με σεντόνια που αποθήκευε κάτω από το κρεβάτι του για να φτιάξει ένα μεγάλο σχοινί από το οποίο θα κρεμιόταν για να κατέβει από το κελί του ογδόου ορόφου. Ο ιερέας δε που είχε ζητήσει για να εξομολογηθεί είχε ως αποστολή να του δώσει κρυφά μια λίμα με διαμαντένια άκρη για να κόψει τη σιδεριά έξω από το παράθυρο. Όσο για την απώλεια βάρους, έτρωγε πολλά δημητριακά και έτρεχε με μανία πάνω κάτω στις σκάλες της πτέρυγας όπου βρισκόταν το κελί του.

Τέλος, είχε αποκαλύψει στον συγκρατούμενό του ότι η μητέρα του, ο πατέρας του και η εν διαστάσει σύζυγός του είχαν όλοι ρόλο στο καλοστημένο του σχέδιο αφού τον προμήθευαν με τα απαραίτητα. Είχε, μάλιστα, προγραμματίσει όταν θα το έσκαγε, προτού πάει στο καταφύγιο όπου θα έμενε μέχρι να κάνει την πλαστική για να μην αναγνωρίζεται, να βγάλει από τη μέση τη σύζυγο πρώην συνεργάτη του επειδή δεν του είχε δείξει σεβασμό. Όλο το σχέδιο κατέρρευσε ωστόσο, γιατί ο συγκρατούμενός του φοβήθηκε για τις συνέπειες που θα είχε ο ίδιος και τον κατέδωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This