Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Βρετανία: Τέλος στους ρύπους έως το 2050

Αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα του G7 που θέτει ως στόχο το μηδενισμό της εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2050, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Ο αρχικός στόχος της «Γηραιάς Αλβιώνας» ήταν η μείωση της εκπομπής των αερίων αυτών κατά 80% έως το 2050. Ωστόσο οι ακτιβιστές υποστήριζαν ότι προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα το 2015, που αφορά τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμό Κελσίου, το ποσοστό αυτό πρέπει να φτάσει στο 100%.

«Τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε περισσότερο και γρηγορότερα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τα παιδιά μας» υπογραμμίζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ανακοίνωσή της. «Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών ως το 2050 είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να τον επιτύχουμε για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές» προσθέτει.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει ν’ αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και να καταργηθούν σταδιακά τα νέα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα τουλάχιστον έως το 2035.

Επιπλέον, τα νοικοκυριά θα πρέπει να απεξαρτηθούν από την θέρμανση με φυσικό αέριο και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως το υδρογόνο ή οι αντλίες θέρμανσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ