Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Στα «σκαριά» ο… εποικισμός της Σελήνης. Ακολουθούν οι υπόλοιποι πλανήτες!

Η Γη ποτέ δεν χωρούσε την ανθρώπινη φιλοδοξία, που ανέκαθεν ονειρευόταν να φτάσει στα… αστέρια!

Ο εποικισμός ειδικότερα του πιο κοντινού μας δορυφόρου, της Σελήνης, τις τελευταίες δεκαετίες αποτέλεσε πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των υπερδυνάμεων, που τώρα επανέρχονται με νέα σχέδια για την κατάκτησή της.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ρωσική Πυραυλική και Διαστημική Εταιρία Energia θα παρουσιάσει τμήμα του διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα προσεδαφιστεί στον δορυφόρο της Γης το αργότερο έως το 2025.

Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 70ού ετήσιου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 21 Οκτωβρίου έως και τις 25 του μήνα. Και, σύμφωνα με τους ειδικούς, εκεί «θα παρουσιαστεί τμήμα του concept για τον σεληνιακό σταθμό σε τροχιάΟ βασικός σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι να συντηρεί και να εφοδιάζει τις αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια».

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Η δημιουργία διαστημικής βάσης στη Σελήνη είναι κρίσιμη για τον εποικισμό και των άλλων κοντινών πλανητών, καταρχάς του ηλιακού μας συστήματος, καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για μία πλατφόρμα μεταφοράς να αποσεληνωθεί και να ταξιδέψει προς τον προορισμό της, παρά να απογειωθεί από τη Γη, που καταναλώνει το πιο σημαντικό μέρος της ενέργειάς του στην προσπάθεια εξόδου από την ατμόσφαιρα.

Η κρατική Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία NASA, κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου το 2017 είχαν συμφωνήσει να αναπτύξουν από κοινού τη Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα.

Παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ άλλαξαν σχέδια, θέτοντας ως στόχο μια νέα προσεδάφιση στη Σελήνη το 2024.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ