Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Εξέγερση 300 μεταναστών και βίαια επεισόδια σε hot spot της Μάλτας!

Τα προβλήματα με τους μετανάστες δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στη Μάλτα μια ομάδα 300 μεταναστών εξεγέρθηκε ζητώντας την ελευθερία της, φτάνοντας στο σημείο να πυρπολήσει τουλάχιστον πέντε οχήματα προσωπικού και να τραυματίσει έναν αστυνομικό στο κέντρο κράτησης όπου διαμένει.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής σε ένα πρώην στρατόπεδο του βρετανικού στρατού στο Χαλ Φαρ, κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας.

Αρχικά, οι μετανάστες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα τμήμα του κέντρου, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας πως η κατάσταση τέθηκε και πάλι υπό τον έλεγχο των Αρχών. Αφορμή της έναρξης των επεισοδίων ήταν η άρνηση εισόδου ενός από τους μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης, επειδή ήταν μεθυσμένος.

Λίγες ώρες αργότερα, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι μετανάστες στο Χαλ Φαρ πυρπόλησαν αίθουσες και οχήματα που ανήκουν στο προσωπικό του κέντρου κράτησης. Ένα όχημα της αστυνομίας υπέστη επίσης ζημιές, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Οπως και στη χώρα μας, έτσι και στη Μάλτα τα κέντρα υποδοχής και κράτησης προσφύγων και μεταναστών ασφυκτιούν καθώς το καλοκαίρι αυξήθηκαν και εκεί οι ροές. Αρκετοί από αυτούς περιμένουν τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ