Ζαχάροβα: Η Δύση επιβάλλει τις πολιτικές της στα Βαλκάνια, «δωροδοκώντας» τα με είσοδο στην Ε.Ε.

«Είναι φανερό ότι η απόφαση αυτή είχε πρωταρχικά κίνητρο το στόχο της πλήρους γεωπολιτικής κατάκτησης της περιοχής»

Must Read

Μια ακόμη προσπάθεια της Δύσης να επιβάλει τις πολιτικές της στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων χαρακτηρίζει η Μόσχα την κίνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να χορηγήσει στη Βοσνία καθεστώς υποψήφιας χώρας, επικρίνοντας την εντόνως.

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης στον κόσμο και της επεκτατικής γραμμής της Δύσης, είναι φανερό ότι η απόφαση αυτή είχε πρωταρχικά κίνητρο το στόχο της πλήρους γεωπολιτικής κατάκτησης της περιοχής», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ρωσική πρεσβεία στη Βοσνία. Η Ζαχάροβα υποστηρίζει πως η Ε.Ε. χρησιμοποίησε τις ενταξιακές συνομιλίες για να αναγκάσει τις χώρες των Βαλκανίων να υιοθετήσουν «αυτομάτως» την εξωτερική πολιτική της και τις αποφάσεις της για κυρώσεις, σύμφωνα με την ίδια δήλωση.

«Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο να απελευθερώσουμε την κυρίαρχη και ανεξάρτητη Βοσνία και Ερζεγοβίνη από το παρωχημένο καθεστώς του προτεκτοράτου», αναφέρεται επίσης στη δήλωση. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως θα θεωρήσει «εχθρική ενέργεια» βήματα που μπορεί να κάνει η Βοσνία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει επικρίνει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της.

Την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν να δώσουν επισήμως στη Βοσνία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στον ευρωπαϊκό συνασπισμό. Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει ασκήσει πιέσεις για να κλείσει το γραφείο του διεθνούς επόπτη για την ειρήνη στη Βοσνία, ενθαρρύνοντας τους αυτονομιστές Σέρβους της Βοσνίας να απειθούν στις αποφάσεις του απεσταλμένου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This