Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Εννέα νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε βυτιοφόρο που μετέφερε αέριο στο Μπόκσμπουργκ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, καθώς εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσεων, νωρίς το πρωί, το βυτιοφόρο σφήνωσε κάτω από μια γέφυρα, κοντά σε σπίτια και σε ένα νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκραγεί.

 

«Λάβαμε μια κλήση γύρω στις 7.50. Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν για να σβήσουν μια φωτιά που μόλις είχε ξεσπάσει. Δυστυχώς, το βυτιοφόρο εξερράγη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουίλιαμ Ντλάντι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της περιοχής αυτής.

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης και μια τεράστια, πύρινη σφαίρα, κάτω από τη γέφυρα. Το όχημα ήταν προφανώς πολύ ψηλό και δεν χωρούσε να περάσει από εκείνο το σημείο. Μετέφερε περίπου 60.000 λίτρα υγραέριο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε φούρνους και κουζίνες.

https://twitter.com/RawsGlobal/status/1606538183801536512

19 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Από τους 40 τραυματίες, οι 19 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε και νοσηλεύεται. Άλλα 15 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά αλλά η κατάστασή τους θεωρείται σταθερή, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και έξι πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This