Βατικανό: Σε κρύπτη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα ταφεί ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Πάπας Φραγκίσκος: «Ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο»

Must Read

Ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, θα ταφεί στις 5 Ιανουαρίου σε μια κρύπτη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Το φέρετρο του επίτιμου ποντίφικα θα μεταφερθεί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια στις σπηλιές του Βατικανού (όπου βρίσκονται οι παπικοί τάφοι) για να ταφεί εκεί», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας.

Πάπας Φραγκίσκος: «Ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο»

Ο πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του για τον θάνατο του προκατόχου του, αποκάλεσε τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ έναν ευγενή, καλοσυνάτο άνθρωπο που ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο.

Ο ποντίφικας μιλούσε στο κήρυγμα του εσπερινού των ευχαριστιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

«Με συγκίνηση θυμόμαστε το πρόσωπό του, τόσο ευγενικό, τόσο καλοσυνάτο. Και νιώθουμε στην καρδιά μας τέτοια ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη στον Θεό που τον χάρισε στην Εκκλησία και στον κόσμο», είπε ο Φραγκίσκος.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος 16ος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This