Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πρόδωσαν τους Κούρδους…

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ήταν οι πιο στενοί σύμμαχοι των Κούρδων, τους έριξαν, αφήνοντάς τους στα σύνορα, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν με τους Τούρκους». Τάδε έφη ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Συρία, James Jeffrey, ο οποίος εξέφρασε την αμφιβολία για το αν οι Κούρδοι θα εγκαταλείψουν τις περιοχές που αναφέρονται στις συμφωνίες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι πιο στενοί σύμμαχοι των Κούρδων τα τελευταία χρόνια. Εν τέλει, η Αμερική εγκατέλειψε τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσε. Τώρα προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν τους Τούρκους», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος επισήμανε πως ήταν απολύτως προφανές ότι εάν οι ένοπλοι κουρδικοί σχηματισμοί δεν αποσυρθούν, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα πρέπει να φύγουν. Και στην πραγματικότητα, οι υπόλοιποι κουρδικοί σχηματισμοί θα πέσουν στα χέρια του τουρκικού στρατού», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Τζέφρι δήλωσε χθες ότι στις συμφωνίες που επετεύχθησαν από τη Ρωσία και την Τουρκία, όσον αφορά τη Συρία, στο Σότσι, υπάρχουν πολλές «τρύπες». Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία έχει αναλάβει «αόριστες» υποχρεώσεις.

Άγκυρα και Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία για τον έλεγχο ζώνης στη βορειοανατολική Συρία μετά την απομάκρυνση των Κούρδων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ