Τρίχες θέμα: Αν δεν θέλεις να μείνεις φαλακρός κατέθεσε τα μαλλιά σου στην… τράπεζα

Must Read

Η πρώτη τράπεζα μαλλιών στον κόσμο άνοιξε στη Βρετανία και φιλοδοξεί να βάλει την απώλεια μαλλιών στο χρονοντούλαπο του παρελθόντος. Οι άνδρες θα πληρώνουν 2.900 ευρώ για να παγώνουν δείγμα της τρίχας τους, ώστε στη συνέχεια τα βασικά κύτταρά της να κλωνοποιούνται στο εργαστήριο και να επανεγχύονται στο κεφάλι, με στόχο την αποκατάσταση του τριχωτού στα επίπεδα που βρισκόταν στη νιότη τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο ο επιστημονικός επικεφαλής της τράπεζας τρίχας στο Μάντσεστερ, χειρουργός μεταμόσχευσης τριχών Bessam Farjo, παίρνει δείγματα τρίχας από άνδρες που θέλουν να «αποταμιεύσουν». Περίπου 100 τρίχες, συμπεριλαμβανομένων και των ριζών τους, αφαιρούνται από μια περιοχή διαστάσεων 7×1 εκ. στο πίσω μέρος του κεφαλιού, σε μια διαδικασία που διαρκεί μισή ώρα και γίνεται με τοπική αναισθησία. Αυτές οι τρίχες καταψύχονται σε θερμοκρασία -180 βαθμών Κελσίου.

Από τις ρίζες τους αφαιρούνται οι δερματικοί θύλακες, που περιέχουν το «βιβλίο οδηγιών» της ανάπτυξης νέων μαλλιών, αφού εκπέμπουν χημικά σήματα που ενεργοποιούν τα γύρω κύτταρα ώστε να παραγάγουν τρίχα. Στη συνέχεια αυτά πολλαπλασιάζονται διά της κλωνοποίησης και εγχύονται στα σημεία που ο ασθενής εμφανίζει αραίωση. Όπως επισημαίνει ο δρ Farjo, όσο πιο νωρίς καταψύξει ένας άνδρας μαλλιά τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει το… ρολόι και το αποτέλεσμα θα είναι πιο νεανικό. Ωστόσο δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί για πόσον καιρό μπορούν να διατηρηθούν κατεψυγμένες οι τρίχες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This