Προκλητική Hurriyet: «Ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους Τούρκους αλιείς»

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο περιστατικό της Πέμπτης κοντά στο Φαρμακονήσι

Must Read

Να διαστρεβλώσει την αλήθεια επιχειρεί για άλλη μια φορά η Τουρκία. Αυτή τη φορά έκανε το άσπρο μαύρο για το επεισόδιο που προκλήθηκε την Πέμπτη κοντά στο Φαρμακονήσι, στην περιοχή του Αιγαίου, όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού παρενοχλήθηκε από τουρκική ακταιωρό και αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet προκαλεί με άρθρο με τον τίτλο…«Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο».

Ιδού το πρωτοσέλιδο:

«Ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους Τούρκους αλιείς», υποστηρίζει η γειτονική χώρα.

«Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα», σημειώνει επίσης η εφημερίδα στο δημοσίευμά της.

 



 

Τι έγινε την Πέμπτη

Το περιστατικό που σημειώθηκε στην θάλασσα του Αιγαίου ήταν μόνο ένα από τα πολλά προκλητικά επεισόδια που προκάλεσε η Τουρκία σε μια προσπάθεια αύξησης της έντασης ενώπιον και των επερχόμενων εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ πήγαινε να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού!

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα από το λιμενικό και έτσι η τουρκική ακταιωρός έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε στα τουρκικά παράλια.

Το σκάφος του λιμενικού

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».



 

 

 

Η προκλητικότητα συνεχίστηκε πάνω από τον εναέριο χώρο και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα με χθες!

Ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε στις 14:44 υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 19.000 πόδια. Το ίδιο αεροσκάφος επανήλθε με υπερπτήση στις 14:47 πάνω από το ίδιο σημείο, στις 14:50 πάνω από τις Οινούσσες και στις 14:51 πάλι πάνω από τη νήσο Παναγιά, επίσης στα 19.000 πόδια.

Στις 17 το απόγευμα της ίδιας μέρας ένα ζεύγος τουρκικών F16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.



 

 

Την Τετάρτη,  οι γείτονες προέβησαν σε μπαράζ υπερπτήσεων και φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία, τόσο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:34, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 14:44, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Παναγιά και μόλις ένα λεπτό αργότερα, στις 14:45, πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.



 

Δείτε και βίντεο ντουκουμέντο από το περιστατικό:

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This