Ταϊβάν: Έστειλαν οπλικό σύστημα για επισκευή στην …Κίνα!

Ασύλληπτο σκηνικό που δείχνει την εξάρτηση από τον ασιατικό γίγαντα

Must Read

Οργή επικρατεί στην Ταϊβάν, αφού τουλάχιστον ένα πολικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο στρατός για τους πυραύλους του στάλθηκε για επισκευή στην Κίνα, όπως αποκαλύπτει το BBC

Ένα οπτικό όργανο που χρησιμοποιείται για μετρήσεις εκτόξευσης για τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Hsiung-Feng III της Ταϊβάν στάλθηκε αρχικά για επισκευή στον υποτιθέμενο κατασκευαστή του στην Ελβετία.

Στη συνέχεια όμως, το οπλικό σύστημα στάλθηκε πίσω στην Ταϊβάν από την επαρχία Shandong στην ανατολική Κίνα, όπως ανέφεραν ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης!

Ο κατασκευαστής πυραύλων της Ταϊβάν, το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan, διαβεβαίωσε με επίσημη δήλωση ότι το σύστημα είχε αποσταλεί στην Ελβετία, στην εταιρεία που την είχε προμηθεύσει αρχικά στον στρατό της Ταϊβάν.

Από εκεί όμως μεταφέρθηκε για επισκευή στο κέντρο συντήρησης του (πραγματικού) κατασκευαστή στην κινεζική πόλη Qingdao! Δηλαδή το δήθεν «ελβετικό» όπλο, ήταν κινέζικο!

Το ινστιτούτο πάντως διαβεβαίωσε ότι είχε αφαιρέσει τις κάρτες μνήμης προτού στείλει το σύστημα στην Ευρώπη και είχε επίσης πραγματοποιήσει ελέγχους ασφάλειας πληροφοριών στη συσκευή μετά την επιστροφή της και δεν είχε καμία ανησυχία για πιθανές διαρροές πληροφοριών.

Ποιος τους πιστεύει όμως…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This