Ανατριχιαστικό! Θάνατος στους -25 για τους 39 Κινέζους της νταλίκας στο Έσεξ – Σε Ιρλανδούς διακινητές στρέφονται οι υποψίες

Must Read

Πάγωσαν κυριολεκτικά μέχρι θανάτου οι 39 άνθρωποι, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν χθες μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι 38 Κινέζοι ενήλικες κι ο έφηβος, που ήταν μαζί τους, καταψύχθηκαν μέσα στο όχημα το οποίο πέρασε στη Βρετανία από το Βέλγιο, καθώς φαίνεται ότι έμειναν παγιδευμένοι στο φορτηγό για πάρα πολλές ώρες.

Σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία μέσα στο κοντέινερ, που χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμοί Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα ανέφερε ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι εκεί για 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Ωστόσο, υπάρχουν υποψίες ότι στην πραγματικότητα είχαν παγιδευτεί εκεί για πολλές περισσότερες ώρες.

Οι βρετανικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες σε σπείρα Ιρλανδών διακινητών μεταναστών, καθώς η πρώτη χώρα όπου είχε καταχωρηθεί το κοντέινερ του θανάτου, η Βουλγαρία, αποτελεί πεδίο δράσης για σπείρες λαθρεμπόρων, που συνδέονται με ιρλανδικές συμμορίες.

Εξάλλου, σήμερα, «προκειμένου να εντοπιστούν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, που μπορεί να έχουν διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση», αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο σπίτια, όπως ανέφερε στέλεχος της National Crime Agency.

Από την έρευνα της αστυνομίας του Έσεξ προέκυψε πως οι μετανάστες μπήκαν στο φορτηγό, μάλλον, στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου –Zeebrugge,  όπου τα κοντέινερ συχνά σχηματίζουν ουρές, ώσπου να αρχίσουν το ταξίδι τους για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν πότε ακριβώς μπήκαν οι 39 στο φορτηγό και αν στη συνέχεια λαθρέμποροι τους βρήκαν και τους κλείδωσαν μέσα ή ο οδηγός ήταν ανίδεος.

Ο οδηγός του φορτηγού έχει ταυτοποιηθεί ως ο 25χρονος Mo Robinson από το Πόρταουν.

Παρόμοιο περιστατικό με 58 νεκρούς Κινέζους σε κοντέινερ είχε σημειωθεί το 2000 στο λιμάνι του Ντόβερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This