Ο Έλον Μασκ κήρυξε τον πόλεμο στην Pfizer

Αποκάλυψη για απίστευτη λογοκρισία σε συνεργασία με «λομπίστα» του Λευκού Οίκου!

Must Read

Η νέα αποκάλυψη των Twitter Files που κοινοποίησε πριν από λίγο ο Έλον Μασκ στρέφεται κατά της στρατηγικής προπαγάνδας της Pfizer αναφορικά με τα εμβόλια.

Ο ισχυρός άνδρας του Twitter αποκάλυψε διαλόγους με κορυφαίο στέλεχος της φαρμακευτικής, το οποίο ζητούσε επιτακτικά την λογοκρισία επιστημόνων, όταν θεωρούσε ότι οι τοποθετήσεις τους και στρέφονταν ενάντια στα συμφέροντα της εταιρείας αναφορικά με την προώθηση των εμβολίων.

Στις 27 Αυγούστου 2021, ο Δρ Scott Gottlieb – διευθυντής της Pfizer με περισσότερους από 550.000 οπαδούς στο Twitter – είδε ένα tweet που δεν του άρεσε, ένα tweet που θα μπορούσε να βλάψει τις πωλήσεις των εμβολίων mRNA της Pfizer.

Το tweet εξηγούσε σωστά ότι η φυσική ανοσία μετά τη μόλυνση από τον Covid ήταν ανώτερη από την προστασία του εμβολίου. Κάλεσε τον Λευκό Οίκο να «ακολουθήσει την επιστήμη» και να απαλλάξει τα άτομα με φυσική ανοσία από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το επίμαχο tweet προερχόταν από έναν «αντιεμβολιαστή» όπως ο Robert F. Kennedy Jr., αλλά από τον Dr. Brett Giroir, έναν γιατρό που είχε ακολουθήσει για λίγο τον Gottlieb ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Επιπλέον, το tweet ενθάρρυνε πραγματικά τους ανθρώπους που δεν είχαν φυσική ανοσία να “Εμβολιαστούν!”

 

Υποδεικνύοντας ότι ορισμένα άτομα μπορεί να μην χρειάζονται εμβόλια κατά του Covid, το tweet θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια. Εκτός από πρώην επίτροπος του FDA, συνεργάτης του CNBC και εξέχουσα φωνή στη δημόσια πολιτική του Covid, ο Gottlieb ήταν ανώτερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, η οποία εξαρτιόταν από τα εμβόλια mRNA για σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεών της 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Η Pfizer πλήρωσε στον Gottlieb 365.000 δολάρια για δουλειά εκείνη τη χρονιά.

Ο Gottlieb παρενέβη, στέλνοντας email στον Todd O’Boyle, κορυφαίο λομπίστα στο γραφείο του Twitter στην Ουάσιγκτον, ο οποίος ήταν επίσης το σημείο επαφής του Twitter με τον Λευκό Οίκο.

Η ανάρτηση ήταν «διαβρωτική», έγραψε ο Γκότλιμπ. Ανησυχούσε ότι θα «καταλήξει να γίνει viral και να οδηγήσει σε ειδησεογραφική κάλυψη».

 

Ο συνεργάτης του Ελόν Μασκ βρήκε το email σε μια αναζήτηση αρχείων που έτρεξε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα – μέρος της προσπάθειας “Twitter Files” να αποκαλύψει τις αποφάσεις λογοκρισίας που έλαβε το Twitter πριν ο Μασκ αγοράσει την εταιρεία τον Οκτώβριο.

 

Μέσω του Jira, ενός εσωτερικού συστήματος του Twitter που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση παραπόνων, ο O’Boyle προώθησε το email του Gottlieb στην ομάδα “Strategic Response” του Twitter. Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για τον χειρισμό των παραπόνων από τους πιο σημαντικούς υπαλλήλους και χρήστες της εταιρείας.

«Δείτε αυτήν την αναφορά από τον πρώην επίτροπο της FDA», έγραψε ο O’Boyle – παραλείποντας να αναφέρει ότι ο Gottlieb ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer με οικονομικό συμφέρον να προωθήσει τα εμβόλια mRNA.

Ένας αναλυτής της Strategic Response διαπίστωσε γρήγορα ότι το tweet δεν παραβίαζε κανέναν από τους κανόνες παραπληροφόρησης της εταιρείας.

Ωστόσο, το Twitter  προχώρησε στην επισήμανση του tweet του Giroir, βάζοντας του την ετικέτα «παραπλανητικό» και εμποδίζοντας τους υπόλοιπους χρήστες να το δουν. Παραμένει επισημασμένο παρόλο που αρκετές μεγάλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την αλήθεια των λόγων του Giroir.

Παρότι αληθές, το επίμαχο tweet κρίθηκε παραπλανητικό, επειδή το ζήτησε στέλεχος της Φάιζερ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This