Σάββατο 19/6/2021

Τρομοκράτης του ISIS «έκοβε βόλτες» έξω απ’ το σπίτι της Μέρκελ!

Αίσθηση -κυρίως, όμως, ανησυχία- προκάλεσε στη Γερμανία το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας Rbb, σύμφωνα με το οποίο ο Τυνήσιος τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους, Ανίς Αμρί, που σκόρπισε τον θάνατο σε 12 άτομα, ενώ τραυμάτισε άλλα 55, το 2016, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, φέρεται ότι παρακολουθούσε κι άλλους στόχους που σχεδίαζε να χτυπήσει. Ένας από αυτούς, μάλιστα, ήταν το σπίτι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε πως έχει στη διάθεσή του φωτογραφίες, τις οποίες βρήκαν οι γερμανικές διωκτικές Αρχές στο κινητό του Αμρί και σε κάποια από αυτές ο τζιχαντιστής ποζάρει μπροστά στο σπίτι της Μέρκελ.

Ο Τυνήσιος τρομοκράτης την ίδια ημέρα είχε τραβήξει, επίσης, αρκετές φωτογραφίες στην περιοχή του Καθεδρικού του Βερολίνου, ενδεχομένως για να μελετήσει πιθανούς στόχους επιθέσεων.

Ειδικότερα, σε μια selfie που τράβηξε μπροστά από τον καθεδρικό, στο πρόσωπό του υπάρχει μια έκφραση αποφασιστικότητας, ενώ με τον δείκτη του χεριού του δείχνει προς τον ουρανό – σε μια ομολογία πίστης του Ισλάμ ότι «ο Αλλάχ είναι ένας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ