Σάββατο 12/6/2021

Σάλος από τη γέννηση μωρού χωρίς πρόσωπο – Δίωξη στον μαιευτήρα

Σοκαρισμένη είναι η Πορτογαλία από τη γέννηση ενός μωρού χωρίς πρόσωπο! Οι πολίτες ανησυχούν για τις ικανότητες των γιατρών που πραγματοποιούν τους προγεννητικούς ελέγχους.

Ο Ροντρίγκο γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και με ένα κομμάτι του κρανίου του να λείπει. Αυτές οι παραμορφώσεις ανακαλύφθηκαν μετά τον τοκετό, που έγινε σε νοσοκομείο στην πόλη Σετουμπάλ, παρότι η μητέρα υποβαλλόταν σε υπερήχους, κατά τους οποίους ακόμα και η ίδια είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Ο μαιευτήρας, που έπειτα από απόφαση του ιατρικού συμβουλίου της χώρας τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα, βαρύνεται και από άλλες έξι καταγγελίες, που ξεκινούν από το 2013.

Ο δρ Αρτούρ Καρβάλο παρακολουθούσε την έγκυο από την αρχή της εγκυμοσύνης της σε ιδιωτική κλινική, στην οποία της έκανε τους τρεις υποχρεωτικούς υπερήχους, αλλά δεν επισήμανε ότι έβλεπε κάποιο πρόβλημα.

Οι γονείς, αντιθέτως, που δεν είχαν κατορθώσει να δουν ολόκληρο το πρόσωπο του μωρού στους υπερήχους, ζήτησαν επιπλέον υπέρηχο από τον γιατρό στον έκτο μήνα της κύησης, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε λόγος.

«Εξήγησε ότι μερικές φορές μέρη του προσώπου δεν είναι ορατά στους υπερήχους. Είπε ότι το πρόσωπο του μωρού κολλάει στην κοιλιά της μητέρας του» δήλωσε η Τζοάνα Σιμάο, αδελφή της μητέρας του μωρού, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ