Την παράδοση του ηγέτη των Κούρδων απαίτησε από τους Αμερικανούς ο Ερντογάν

Must Read

Το κεφάλι του επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων επί πίνακι και, μάλιστα, από τους Αμερικανούς ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, αφού είναι, όπως λέει, τρομοκράτης και πρέπει να του τον παραδώσουν.

Ο αποκαλούμενος από τον Ερντογάν «τρομοκράτης» είναι ο Μαζλούμ Αμπντί, οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του οποίου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αποτελούν τον «de facto» στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας, που μοιάζει να πνέει τα λοίσθια.

«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ. Είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Από την άλλη, μια ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Μαζλούμ Αμπντί, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.

Τι γίνεται στο μέτωπο

Στο μεταξύ, περίπου 300 επιπλέον στρατονόμοι του ρωσικού στρατού προερχόμενοι από την Τσετσενία στη νότια Ρωσία έφτασαν στην Συρία, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Ρώσοι στρατονόμοι θα περιπολούν σε συγκεκριμένες περιοχές και θα βοηθήσουν στην απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων και του οπλισμού τους στα 30 χιλιόμετρα από την μεθόριο μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, πρόσθεσε το Interfax.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This