Κυριακή 13/6/2021

Η Ε.Ε. περιμένει την απόφαση για εκλογές, πριν δώσει παράταση

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στο ότι χρειάζεται μια νέα παράταση για το Brexit, αλλά ανέβαλαν την απόφασή τους μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να δώσουν στη Βρετανία κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν έδωσαν, δηλαδή, νέα ημερομηνία αποχώρησης, λέγοντας πως δεν ξέρουν αν τελικά θα γίνουν οι πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε συνεπεία και της απόφασης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να ζητήσει πρόωρες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 12 Δεκεμβρίου.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είναι υπέρ της έγκρισης μιας τρίμηνης παράτασης, αλλά η Γαλλία μπλοκάρει το όλο ζήτημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γαλλική κυβέρνηση θα ήθελε να δει το αποτέλεσμα της Βουλής των Κοινοτήτων αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών τον Δεκέμβρη και μετά να δώσει το ok σε οποιαδήποτε απόφαση.

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα υπουργός, Amelie de Montchalin, δήλωσε στο ραδιόφωνο του RTL: «Η θέση μας είναι πως το να δώσουμε απλά περισσότερο χρόνο χωρίς πολιτική αλλαγή, χωρίς εκλογές, θα είναι άχρηστο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ