Γραμματέας VMRO: Θα καταργήσουμε τη Συμφωνία γιατί μας αρνείται την αυτοδιάθεση! (video)

Must Read

Κυβερνητική κρίση δημιουργήθηκε στα Σκόπια μετά την άρνηση των Ευρωπαίων να βάλουν τη χώρα στην ΕΕ, κάτι που τίναξε στον αέρα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να καταργήσει τη Συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων) αφήνοντας την Ελλάδα ξεκρέμαστη, αφού θα έχει χάσει το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πιέζεται από τους «συμμάχους» της για την ΕΕ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Αποτύπωμα» o γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη “Μακεδονία” σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης το οποίο η συμφωνία των Πρεσπών μας αρνείται» σημείωσε ο κ. Μιτσούνσκι.

«Όσο ζω δεν θα χρησιμοποιήσουμε το νέο όνομα»

Πρόσθεσε μάλιστα: «Όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.

«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.

Δηλώνει μάλιστα «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This