Πλήθος πυρομαχικών από το Ιράν στα χέρια της Ουκρανίας!

Σειρά δημοσιευμάτων επιβεβαιώνουν αυτό που μέχρι πρότινος διέψευδαν η ουκρανικές αρχές

Must Read

Προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, που πλέον συνοδεύονται από τεκμήρια, χρησιμοποιεί κατά κόρον πυρομαχικά από το Ιράν. Το Ιράν που όμως είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας, προμηθεύει με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας τη Μόσχα και πρόσφατα τεκμηριώθηκε η στενή συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών.

Ο νέος τύπος ιρανικής κατασκευής πυρομαχικών που εντοπίστηκε σε χρήση από τον ουκρανικό στρατό είναι οι πύραυλοι HE-FRAG “Grad” των 122 mm τύπου Arash, κατασκευασμένοι το 2022! Απορρίπτεται λοιπόν η περίπτωση παράλληλης εισαγωγής από κάποιο τρίτο κράτος παλαιότερης κατασκευής πυρομαχικών που βρίσκονταν στις αποθήκες του.

Οι πύραυλοι μπορούν να αναγνωριστούν ως ιρανικοί από ένα σύνολο χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών.

Προγενέστερα είχε κυκλοφορήσει άλλο βίντεο με ιρανικά βλήματα OF-462 των 122 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται από Ουκρανούς. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται σαφείς σημάνσεις, προσδιορίζοντας αναμφίβολα ότι κατασκευάστηκαν στο Ιράν το 2022.

Είχαν ακολουθήσει κι άλλα βίντεο από το πεδίο της μάχης που τεκμηρίωναν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Όταν οι πρώτες πληροφορίες, συγκεκριμένα την άνοιξη του 2022 είχαν εμφανιστεί, είχαν διαψευστεί από το Κίεβο. Μόλις κυκλοφόρησαν τα βίντεο, το Κίεβο διέρρευσε ότι επρόκειτο για φορτία που κατευθύνονταν στην Υεμένη, αφού ως γνωστόν το Ιράν υποστηρίζει τους εκεί αντάρτες που μάχονται κατά της Σαουδικής Αραβίας, και είχαν κατασχεθεί από δυτικές δυνάμεις.

Τώρα όμως προκύπτει ότι υπάρχει μία αδιάλειπτη συνέχεια προμήθειας ιρανικών πυρομαχικών από τον ουκρανικό στρατό, γεγονός που μάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Ιράν δίνει τα πυρομαχικά του σε κάποιον ενδιάμεσο, ο οποίος στη συνέχεια τα μεταπωλεί στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής από το Κίεβο δεν υπάρχει κάποιος επίσημος σχολιασμός για τις νέες αποκαλύψεις, το γεγονός όμως δεν έχει σχολιαστεί ούτε από το Κρεμλίνο, γεγονός που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.

Από τη μία η Ουκρανία φέρεται να αγοράζει πυρομαχικά έστω και με ενδιάμεσο, από το Ιράν το οποίο υπόκειται σε αυστηρές δυτικές κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα το Ιράν που είναι σύμμαχος της Ρωσίας εξοπλίζει τους Ουκρανούς οι οποίοι μάχονται κατά των Ρώσων!

Η δική μας αίσθηση πάντως είναι ότι πίσω από αυτή την πρωτοφανή υπόθεση, υπάρχει τουρκικό δάκτυλος. Άλλωστε η Τουρκία έχει θησαυρίσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ το Ιράν χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια την Τουρκία για να παρακάμπτει τις κυρώσεις της Δύσης και να εξασφαλίζει πολύτιμα ανταλλάγματα που το βοηθούν να στηρίζει την οικονομία του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This