Να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ζήτησε ο Τσαβούσογλου από τον Μπλίνκεν

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν πήρε καμία απάντηση για τα F-16

Must Read

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, ζήτησε από τις ΗΠΑ να κρατήσουν ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιχειρώντας να αποδείξει ότι η χώρα του συντάσσεται με τη Δύση δήλωσε ότι ζήτησε από τον Μπλίνκεν να μεταφέρει στο Κογκρέσο ότι δεν υπάρχει σύνδεση της εισόδου της Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την πώληση των F-16. Την ίδια ώρα παραδέχτηκε ότι δεν πήρε καμία διαβεβαίωση, αφού ο Αμερικανός ομόλογός του δεν του έδωσε ημερομηνία για το πότε θα στείλει επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο Τσαβούσογλου έκανε πρόταση στις ΗΠΑ να θεσμοθετηθούν οι συναντήσεις του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ και να γίνονται οι επίσημες συναντήσεις τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.




Στις κοινές τους δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημείωσε: «Όταν υπάρχουν διαφορές, αυτό ακριβώς επειδή είμαστε σύμμαχοι, βρίσκουμε λύσεις και αυτό είναι καλό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να πούμε σχετικά με το πού βρισκόμαστε στην Ουκρανία, αλλά και άλλες περιφερειακές προκλήσεις τις οποίες βλέπουμε από κοινού ταυτόχρονα».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του δήλωσε: «Εμείς επίσης θα μιλήσουμε για σημαντικά ζητήματα σε διμερές επίπεδο, σε επίπεδο διμερής αμυντικής συνεργασίας, αλλά και ιδιαίτερα σε σχέση με τα F-16. Και όπως προείπα θα το δούμε μαζί. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις ΗΠΑ. Άρα αναμένουμε την έγκριση που θα συνάδει πάντα με τα κοινά μας ζωτικά συμφέροντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This