BBC: Σάλος με το σεξιστικό σχόλιο του για την παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν

Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι το all-time classic «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς»...

Must Read

«Μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;» αναρωτήθηκε το BBC News σε άρθρο του για την παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν από την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας, και λίγες στιγμές αργότερα το μετάνιωσε πικρά, καθώς ξέσπασε διαδικτυακός σάλος για το άκρως σεξιστικό αυτό σχόλιο στον τίτλο.

«Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε οργισμένος ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος τόνισε «είναι ντροπή, BBC», σχολιάζοντας πως «η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

https://twitter.com/SValizadehzare/status/1616380386581569536

Μετά από τις αμέτρητες κατηγορίες – καταγγελίες για σεξισμό από χρήστες των ΜΚΔ, ένεκα της συγκεκριμένης φράσης, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος που έδωσε στο επίμαχο άρθρο, αναφορικά με την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, ήταν «ακατάλληλος». «Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet», ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η 42χρονη Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία.

Μια θητεία γεμάτη προκλήσεις

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άρντερν αντιμετώπισε όχι μόνο την πανδημία Covid-19, αλλά και μια φονική ηφαιστειακή έκρηξη, καθώς και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, τη σφαγή 51 πιστών μουσουλμάνων σε τέμενος του Κράισττσερτς από ρατσιστή, υπέρμαχο της «υπεροχής της λευκής φυλής» το 2019.

Πολύ δημοφιλής και στο εξωτερικό, έχοντας κοσμήσει εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Time, απολαμβάνει εδώ και καιρό ποσοστά αποδοχής – ρεκόρ στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές μιλούν ακόμη και για «Jacindamania», δηλαδή για «μανία για την Τζασίντα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This