Περού: Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο Μάτσου Πίτσου

418 περουβιανοί και ξένοι τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Κούσκο

Must Read

Οι πρωτοφανείς ταραχές που συγκλονίζουν το Περού και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 46 ανθρώπους, είχαν ως αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές της χώρας να προχωρήσουν στο κλείσιμο του Μάτσου Πίτσου.

Ωστόσο, εξαιτίας των ταραχών, στους πρόποδες του Μάτσου Πίτσου είχαν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 400 τουρίστες οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια χθες Σάββατο από την περιοχή όπου δεσπόζει η εμβληματική ακρόπολη των Ίνκας.

«Σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), 418 περουβιανοί και ξένοι τουρίστες μεταφέρθηκαν από το Μάτσου Πίτσου στο Κούσκο», την ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού του Περού μέσω Twitter. Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του τρένου που συνδέει τις δύο πόλεις και μια δεύτερη με τουρίστες μέσα στην αμαξοστοιχία.

Διαβάστε επίσης: Περού: Κλείνει το Μάτσου Πίτσου λόγω των ταραχών

Καταστράφηκε ο σιδηρόδρομος

Νωρίτερα, οι περουβιανές αρχές είχαν αποφασίσει να κλείσουν το Μάτσου Πίτσου για το κοινό, λόγω του κινδύνου για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Το ταξίδι με το τρένο είναι η μοναδική επιλογή που έχουν οι τουρίστες για να φθάσουν στην περιοχή όπου βρίσκεται το δημοφιλέστερο αξιοθέατο του Περού. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέστρεψαν τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, σύμφωνα με τις αρχές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν στην κοινότητα Άγκουας Καλιέντες.

Τον Δεκέμβριο, περίπου 300 τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στο ίδιο σημείο και τελικά απομακρύνθηκαν με τρένο, συνοδεία αστυνομικών, χάρη στην παρέμβαση συνεργείων που αποκατέστησαν τις φθορές στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This