Σοκ στη Γαλλία: Νεαρός χρειάστηκε αφαίρεση όρχι μετά από άγριο χτύπημα αστυνομικού

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε «εσωτερική έρευνα» για το περιστατικό

Must Read

Ένας Γάλλος αστυνομικός χτύπησε έναν νεαρό άνδρα που κρατούσε κάμερα τόσο δυνατά με το ρόπαλό του κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, αυτή την εβδομάδα που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί ο ένας του όρχις, δήλωσε η δικηγόρος του 26χρονου.

Εικόνες και πλάνα από τις διαδηλώσεις της Πέμπτης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν έναν αστυνομικό να χτυπά τον άνδρα (σ.σ. ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο) πεσμένο στο έδαφος ανάμεσα στα πόδια και στη συνέχεια να φεύγει.

Η δικηγόρος Lucie Simon είπε ότι κατέθεσε καταγγελία εκ μέρους του πελάτη της, ενός 26χρονου Γαλλο-Ισπανού μηχανικού που έβγαζε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, για «εκούσια βία που οδήγησε σε ακρωτηριασμό από άτομο που είχε δημόσια εξουσία».

Και πρόσθεσε: «Ήταν τόσο δυνατό χτύπημα που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί ένας όρχις. Δεν πρόκειται για περίπτωση αυτοάμυνας ή ανάγκης. Η απόδειξη είναι στις εικόνες που έχουμε και το γεγονός ότι στη συνέχεια δεν συνελήφθη …  Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια πράξη που στοχεύει εσκεμμένα μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του ανθρώπινου σώματος. Ο αστυνομικός επιστρέφει κοντά του και τον χτυπά ενώ είναι στο έδαφος, είναι μια πράξη καθαρά άσκοπης βίας».

Σε άλλο βίντεο, που ελήφθη από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ένας άλλος αστυνομικός φαίνεται να κλωτσάει τον νεαρό στο στομάχι ενώ είναι ήδη στο έδαφος, ένα δευτερόλεπτο πριν επέμβει ο δεύτερος αστυνομικός και του δώσει το χτύπημα με το ρόπαλο.

Ο 26χρονος, που ζει στη Γουαδελούπη, «είναι ακόμα σε σοκ και συνεχίζει να ρωτά γιατί τραυματίστηκε», σχολίασε ακόμα η δικηγόρος.

Το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού είπε ότι διέταξε εσωτερική έρευνα, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη σε «ένα πλαίσιο ακραίας βίας και στο πλαίσιο ενός αστυνομικού ελιγμού για τη σύλληψη βίαιων ατόμων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν είπε στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV ότι ένιωθε «ενσυναίσθηση» για τον νεαρό άνδρα, αλλά τόνισε «την ανάγκη να κατανοηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτή η παρέμβαση … Τίποτα όμως δεν δικαιολογεί αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς, αυτού του είδους τον τραυματισμό».

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι την Πέμπτη, στο πλαίσιο των πανεθνικών διαδηλώσεων ενάντια στο σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν να παρατείνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64.

Ωστόσο, το συνδικάτο CGT είπε ότι ήταν πάνω από 400.000 διαδηλωτές στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This