Μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Τουρκία επιχειρεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Κατηγορεί τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση της «ΤΔΒΚ» για λύση δύο κρατών!

Must Read

Μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την παραμονή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, η Άγκυρα επιχειρεί την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του Συμβουλίου και κατηγορεί τα Ηνωμένα Έθνη ότι επιμένουν σε δοκιμασμένα και αποτυχημένα μοντέλα λύσεων, μη λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση της «ΤΔΒΚ» για λύση δύο κρατών!

«Αυτή η κατάσταση είναι ασυμβίβαστη με την κοινή λογική και την καλή θέληση και δείχνει ότι το Συμβούλιο αντί να προωθήσει μια πραγματική λύση στο νησί, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την καθοδήγηση της ελληνοκυπριακής πλευράς», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και συνεχίζει προκλητικά: «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αγνόησε για άλλη μια φορά τα απάνθρωπα και παράνομα εμπάργκο που επιβλήθηκαν στον τουρκοκυπριακό λαό. Μια άλλη αντίφαση στο ψήφισμα είναι η έκκληση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αγνοώντας τις ρεαλιστικές, εποικοδομητικές και ειλικρινείς προτάσεις συνεργασίας που ο πρόεδρος της «ΤΔΒΚ» Ερσίν Τατάρ μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις επιστολές της 1ης και 8ης Ιουλίου 2022».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This