Νέα αήθης επίθεση του Ερντογάν στον Μακρόν

Με αιχμές (και) κατά της Ελλάδας ο «σουλτάνος» αποκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο ανίκανο και ανέντιμο

Must Read

Nέα δριμεία επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν με αιχμές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει τα προσόντα να ηγηθεί του κράτους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Κοιτάξτε, σήμερα εκμεταλλεύονται τις αφρικανικές χώρες. Το Μάλι βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ρήξης με τη Γαλλία. Η Μπουρκίνα Φάσο έδωσε προθεσμία: “Σας δίνω έναν μήνα. Σε έναν μήνα δεν θέλουμε να δούμε κανέναν Γάλλο στρατιώτη εδώ”. Και υποθέτω ότι το Τόγκο θα κάνει το ίδιο» ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του στην επαρχία Μπιλετσίκ της Τουρκίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι κατά την Αγκυρα «η διεθνής πολιτική πρέπει να οικοδομείται στην εντιμότητα. Οπου δεν υπάρχει εντιμότητα δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Φυσικά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, είχε πολλές συναντήσεις με τον Μακρόν σε διεθνές επίπεδο, αλλά ο Γάλλος ομόλογός του δεν ήταν ειλικρινής. «Δυστυχώς, αγνοούν την Τουρκία στις σχέσεις τους με την Ελλάδα στη Μεσόγειο και συνάπτουν διαφορετικές σχέσεις μαζί της» σημείωσε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία του ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς να κάνει το ίδιο για τη Σουηδία.

Απειλές και κατά των ΗΠΑ

Αναφερόμενος στο θέμα των F-35 επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της. «Eίπατε F-35, αλλά δεν τηρήσατε τον λόγο σας. Μολονότι πληρώσαμε κάπου 1,4 δισ. δολάρια, δεν μας τα δίνετε. Αν δεν δίνετε τίποτε, αυτό θα έχει ένα τίμημα» απείλησε.

Η Τουρκία, πάντως, φαίνεται να συζητά με τη Βρετανία για ένα πακέτο άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει περίπου 24 – 48 βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με το Middle East Eye, που έφερε στο φως την είδηση.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This