Ανήκουστο: Η Ουγγαρία υποστηρίζει πως ο Ερντογάν δικαιούται το… Νόμπελ Ειρήνης!

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι σταθερή και ασφαλής χωρίς μια σταθερή και ασφαλή Τουρκία», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν

Must Read

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά την απειλή ρητορική απέναντι στην Ελλάδα, ενόσω εξαπολύει, παράλληλα, βομβιστικές επιθέσεις προς το έδαφος της Συρίας, η Ουγγαρία υποστηρίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος δικαιούται όχι μόνο να είναι υποψήφιος για το… Νόμπελ Ειρήνης, αλλά και να το κερδίσει!      

«Οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι οι μόνες επιτυχείς, έως τώρα» αναφέρει σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πρόταση της χώρας του, η οποίας, όπως αναμενόταν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οξύτατα σχόλια.

Ο Πέτερ Σιγιάρτο προχώρησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση έναν μήνα πριν από την απονομή των βραβείων και ενώ οι υποψηφιότητες για τα επόμενα θα ανοίξουν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, η οποία θεωρείται η πιο αυταρχική και διεφθαρμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ο Ερντογάν πρέπει να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης, διότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας με τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι οι μόνες επιτυχείς, έως τώρα. Χάρη στις προσπάθειες του προέδρου Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου επιτεύχθηκε η συμφωνία για τα σιτηρά. Ζητάμε από την Τουρκία να συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες. Σήμερα, δηλώνουμε μια πρωτοβουλία, η ουσία της οποίας είναι ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πρέπει να λάβει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, καθώς η μόνη επιτυχημένη εμπειρία διαμεσολάβησης για την Ουκρανία συνδέεται με το όνομά του».

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν άριστες, με την Ουγγαρία να αποτελεί την πιο φανατική φίλη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Στο ΝΑΤΟ, εξάλλου, οι δύο αυτές χώρες είναι και οι μόνες που δεν έχουν κυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Συνάντηση Ορμπάν – Τσαβούσογλου

Συν τοις άλλοις, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρώτος δήλωσε ότι η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να αναπτύξει οικονομικές σχέσεις και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει κύκλο εργασιών 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ουγγρο-τουρκικό εμπόριο.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι σταθερή και ασφαλής χωρίς μια σταθερή και ασφαλή Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει την Τουρκία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετανάστευσης». Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για να τερματιστεί ειρηνικά ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ΗΠΑ και Ε.Ε. ζητούν από την Άγκυρα να χαμηλώσει τους τόνους των ρητορικών προκλήσεων και των απειλών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This