Ισπανία: Άνδρας «έφαγε» πρόστιμο επειδή κυκλοφορούσε γυμνός στο δρόμο, αλλά δικαστήριο τον αθώωσε!

Ο 29χρονος κατηγορήθηκε αδίκως για επιδειξιομανία

Must Read

Πρόστιμο επιβλήθηκε στον 29χρονο Ισπανό Αλεχάντρο Κολομάρ, επειδή εθεάθη να κυκλοφορεί… ολόγυμνος στους δρόμους της κωμόπολης Αλντάια, στη Βαλένθια της Ισπανίας, όμως δικαστήριο της αυτόνομης κοινότητας ανακοίνωσε ότι το ακυρώνει!  

Στην ανακοίνωσή του, το ανώτατο δικαστήριο της Βαλένθια ανέφερε ότι ενέκρινε την έφεση κατά της απόφασης κατώτερου δικαστηρίου και αποφάσισε να ακυρώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον 29χρονο, επειδή κυκλοφορούσε «εν αδαμιαία περιβολή». Ωστόσο, οι δικαστές παραδέχτηκαν ότι υπάρχει «νομοθετικό κενό» στην Ισπανία, όσον αφορά τον γυμνισμό.

Στην πρώτη δίκη του, ο Αλεχάντρο Κολομάρ, θεάθηκε να φτάνει στο δικαστήριο φορώντας μόνο… ένα ζευγάρι ορειβατικές μπότες, όμως τον σταμάτησαν και τον διέταξαν να φορέσει ρούχα για να μπει στο κτίριο. Στη δίκη ισχυρίστηκε ότι το πρόστιμο παραβιάζει το δικαίωμά του στην ιδεολογική ελευθερία.

Όπως είπε δε στο πρακτορείο Reuters, άρχισε να γδύνεται δημοσίως το 2020 και, μάλιστα, περισσότεροι ήταν εκείνοι που στήριζαν την απόφασή του αυτή, παρά εκείνοι που τον προσέβαλαν όταν κυκλοφορούσε γυμνός, ενώ, όπως ανέφερε, υπήρξε και μια φορά που κάποιος τον απείλησε με μαχαίρι. «Το πρόστιμο δεν έχει νόημα. Με κατηγόρησαν για επιδειξιομανία. Σύμφωνα με το λεξικό, αυτό προϋποθέτει σεξουαλική πρόθεση και δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανα εγώ», εξήγησε.

Νόμιμος ο γυμνισμός

Ο γυμνισμός είναι νόμιμος στην Ισπανία από το 1988. Όποιος θέλει μπορεί να περπατήσει γυμνός στον δρόμο, χωρίς να συλληφθεί, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπως το Βαγιαδολίδ και η Βαρκελώνη, όπου εφαρμόζονται νόμοι για τη «ρύθμιση» του γυμνισμού, ιδίως όταν δεν γίνεται σε παραλίες.

Το δικαστήριο σημείωσε ότι η Αλντάια δεν έχει κάποιον νόμο που να απαγορεύει τον γυμνισμό. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι ο Κολομάρ «περιορίστηκε» στο να κυκλοφορεί γυμνός σε δύο συγκεκριμένους δρόμους της Αλντάια, σε διαφορετικές περιστάσεις, ενώ η συμπεριφορά του δεν απειλούσε τη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια των πολιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This