Ο Λευκός Οίκος βάζει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας: Όχι, δεν καταρρίφθηκαν UFO!

Το Πεντάγωνο, πάντως, δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναγνωρίσει τι είδους αντικείμενα ήταν αυτά που καταρρίφθηκαν από αμερικανικά μαχητικά μέσα στο σαββατοκύριακο

Must Read

Τέλος στη συνωμοσιολογία για τα μπαλόνια και τα υπόλοιπα ιπτάμενα αντικείμενα που… κόβουν βόλτες στον ουρανό της Βορείου Αμερικής τις τελευταίες εβδομάδες επιχείρησε να βάλει σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, αναφερόμενη στην έντονη φημολογία ότι τα μυστηριώδη μπαλόνια που καταρρίφθηκαν πάνω από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν… εξωγήινης προέλευσης, είπε αστειευόμενη «λατρεύω την ταινία “Ε.Τ. ο Εξωγήινος”, αλλά ας μείνουμε εκεί».

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1625202004401299456

Κατόπιν, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας στις πρόσφατες καταρρίψεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τη Βόρεια Αμερική. «Ξέρω ότι τέθηκαν ερωτήματα και υπήρξαν ανησυχίες για αυτό, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Χθες, Κυριακή 12/2, πάντως, ένας Αμερικανός στρατηγός είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει «ακόμη» την πιθανότητα εξωγήινων ή οποιασδήποτε άλλης εξήγησης για τα μπαλόνια αυτά.

Το μυστήριο παραμένει

Από την πλευρά του, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι Αμερικανοί για εξωγήινους, αναφορικά με αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι «η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναγνωρίσει τι είδους ήταν τα αντικείμενα αυτά, αλλά υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει πως η Κίνα διαθέτει ένα πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών με αερόπλοια». Αν και το πρόγραμμα αυτό έχει αποφέρει «περιορισμένες πρόσθετες πληροφορίες» στο Πεκίνο, εάν η Κίνα εξελίξει αυτήν την τεχνολογία, θα μπορούσε να καταστεί πιο πολύτιμη για αυτήν, πρόσθεσε.

Ο Κίρμπι είπε, επίσης, ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής πάνω από τη Βόρεια Αμερική δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, δεν έστελναν σήματα επικοινωνίας, δεν είχαν ανθρώπους μέσα και δεν είχαν ελιγμούς ή προωστικές ικανότητες. Δεν υπήρχε, επίσης, καμία ένδειξη ότι διέθεταν ικανότητα ελιγμών ή πρόωσης.

Πρόσθεσε δε ότι πέταξαν χαμηλότερα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές αυτού του μήνα και αποτελούσαν κίνδυνο για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία, έτσι ο στρατός και οι ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αποφάσισαν να τους καταρρίψουν. «Τα υψόμετρά τους κυμαίνονταν από 20.000 πόδια έως 40.000 πόδια. Η διηπειρωτική εναέρια κυκλοφορία πετά σε περίπου 30.000 πόδια», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι η κατάρριψή τους με μαχητικά αεροσκάφη ήταν «ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος».

Την Κυριακή, ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ένα οκταγωνικό αντικείμενο πάνω από τη Λίμνη Χιούρον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Πιθανότατα τώρα βρίσκεται «σε μεγάλο βάθος», είπε ο Κίρμπι, ενώ ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει κανένα μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Κίνας. Οσον αφορά, τέλος, το πρώτο κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως «οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν ένα μέρος, αλλά όχι όλο το ωφέλιμο φορτίο από αυτό».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This