«Έστριβα τσιγάρο και κάπνιζα» λέει 60χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος 56 ώρες στα ερείπια στην Τουρκία

Διασώθηκε μαζί με τον γιο του

Must Read

Ένα απρόσμενο θέαμα αντίκρισαν οι διασώστες που απεγκλώβισαν έναν 60χρονο από τα συντρίμμια κτιρίου στην επαρχία Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, 56 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα και άφησε πίσω του περισσότερους από 45.000 νεκρούς.

Και αυτό γιατί την ώρα που τον απεγκλώβισαν είχε στο στόμα του ένα τσιγάρο. Ο ίδιος και ο γιος του βγήκαν ζωντανοί, όμως η σύζυγος και η κόρη του δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερές, καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή κάτω από τα ερείπια.

Ο 60χρονος διασωθείς αφηγήθηκε χθες Σάββατο στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu πώς διατήρησε την ψυχραιμία του, παραμένοντας επί 56 ώρες εγκλωβισμένος στα ερείπια κτιρίου στην επαρχία Αντίγιαμαν.

«Δεν ήξερα πόσες μέρες περάσαμε κάτω από τα ερείπια… Είχα καπνό μαζί μου, έστριβα τσιγάρο και κάπνιζα», λέει ο Ζίγια Σονέρ Τουγκτεκίν, ο οποίος διασώθηκε μαζί με τον γιο του, 56 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σκόρπισε τον θάνατο σε Τουρκία και Συρία.

Μπορεί ο ίδιος και ο γιος του να βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια, όμως η σύζυγος και η κόρη του δεν τα κατάφεραν. «Την ώρα του σεισμού, η κόρη και η γυναίκα μου προσπάθησαν να έρθουν κοντά μου. Το ταβάνι τις καταπλάκωσε και σκοτώθηκαν επί τόπου», αφηγείται. «Ο γιος μου Ντενίζ εγκλωβίστηκε και έσπασε τα πλευρά του».

Συμβουλεύει όσους βρεθούν σε ανάλογη θέση να προσπαθούν πρωτίστως να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Τον ανέσυραν με το τσιγάρο στο στόμα!

Την ώρα που οι διασώστες τον ανέσυραν από τα χαλάσματα είχε στο στόμα του τσιγάρο και όπως είπε: «όταν με ανέσυραν από τα ερείπια, είχα το τσιγάρο στο στόμα μου. Μου είπαν να το πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί έτσι έμεινα στη ζωή». Δεν το αποχωρίστηκε ούτε στο φορείο με το οποίο τον απομάκρυναν από την ισοπεδωμένη συνοικία.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Ακόμα τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί – Ο ένας πέθανε – Συνολικά 45.000 τα θύματα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This