Τουρκία: Οπαδοί της Μπεσίκτας γέμισαν το γήπεδο λούτρινα ζωάκια, για τα ανήλικα θύματα του φονικού σεισμού

Παράλληλα, με συνθήματά τους, καλούσαν την κυβέρνηση Ερντογάν σε παραίτηση

Must Read

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν σήμερα χιλιάδες οπαδοί της Μπεσίκτας  απόψε το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, στο στάδιο Ινονού, κατά τη διάρκεια του αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Οι οπαδοί της Μπεσίκτας, οι οποίοι είναι γνωστό ότι βρίσκονται αρκετά κοντά στην αντιπολίτευση, ουσιαστικά ακολούθησαν το χθεσινό παράδειγμα των οπαδών της Φενερμπαχτσέ, καλώντας με συνθήματά τους την κυβέρνηση Ερντογάν σε παραίτηση, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε μια από τις σπάνιες ηχηρές και ανοιχτές διαμαρτυρίες κατά των αρχών στην χώρα.

Την ίδια στιγμή, πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο εκατοντάδες λούτρινα ζωάκια, από τη μία για να τιμήσουν τα μικρά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά και για να δοθούν ως δώρα σε όσα παιδιά έμειναν ορφανά από γονείς, χάνοντάς τους στα χαλάσματα των χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν από τα φονικά Ρίχτερ.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!», κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Κόνιασπορ. «Ενόσω η χώρα μας παλεύει ενάντια στη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα, το να φωνάζουμε συνθήματα παραίτησης κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενερμπαχτσέ – Κόνιασπορ είναι ανεύθυνο και παράλογο», αντέδρασε στο Twitter ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση και εταίρος του συνασπισμού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Ο Μπαχτσελί έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να καλέσει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας να λάβουν «επείγοντα και απαραίτητα μέτρα», για να διασφαλίσουν ότι οι αγώνες θα διεξάγονται… χωρίς φιλάθλους!

Απεγνωσμένες προσπάθειες φίμωσης των επικριτών της κυβέρνησης

Με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη πληγωμένη από την βαθιά οικονομική κρίση, έχει δεχθεί νέο πλήγμα μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών. Προσπαθώντας να φιμώσει επικριτές, η Άγκυρα απέκλεισε προσωρινά την πρόσβαση στο Twitter, στις 8 Φεβρουαρίου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας (RTUK) επέβαλε επίσης κυρώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια, για κριτική στην κυβέρνηση. «Ο σεισμός δεν καταστρέφει μόνο σπίτια, αλλά και την αυτοκρατορία του φόβου. Ακόμα κι αν απαγορεύσουμε το Twitter ή τηλεοπτικά κανάλια (…), οι φωνές βρίσκουν ένα κενό και υψώνονται. Όπως συνέβη στην κερκίδα της Φενέρμπαχτσε», τόνισε χθες Σάββατο ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Χος στο Twitter.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This