Η «νέα συμφωνία» για τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit – Τα βρήκαν Ούρσουλα και Σούνακ για τη Βόρεια Ιρλανδία

Για «μακροχρόνιες λύσεις που θα λειτουργήσουν για όλους στη Β. Ιρλανδία και θα προστατεύσουν την Ενιαία Αγορά της ΕΕ», μίλησε η Πρόεδρος της Κομισιόν

Must Read

Ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση επί των μετά το Brexit διευθετήσεων, σχετικά με την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ παρουσίασε σε κοινή συνέντευξη Τύπου τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μετά την συνάντησή του στο Λονδίνο, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η συμφωνία για την Βόρεια Ιρλανδία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Ο Σούνακ κατέληξε στη νέα συμφωνία σχετικά με τις μετά το Brexit εμπορικές ρυθμίσεις για την Βόρεια Ιρλανδία, ποντάροντας στο στοίχημα ότι η βελτίωση των σχέσεων με την ΕΕ υπερτερεί των διαφωνιών που αυτό μπορεί να προκαλέσει στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος.

Η επίτευξη της συμφωνίας εντάσσεται σε μία στρατηγική υψηλού ρίσκου για τον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος επεδίωκε να εξασφαλίσει μία συμβιβαστική λύση και να βελτιώσει τις σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες – και τις Ηνωμένες Πολιτείες – χωρίς να εξοργίσει τους ακραιφνείς απολογητές του Brexit εκ των Τόρις.

Η συμφωνία έχει ως στόχο να επιλύσει τις εντάσεις που προκλήθηκαν το 2020 λόγω των ρυθμίσεων του Brexit που αφορούν την Βόρεια Ιρλανδία και την διατήρηση των ανοικτών συνόρων της με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μέλος της ΕΕ.

Μένει να φανεί αν η συμφωνία θα είναι αρκετή για να θέσει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στην Βόρεια Ιρλανδία και να ικανοποιήσει τους επικριτές του ειδικού καθεστώτος που διέπει την βρετανική επαρχία, τόσο στην ίδια την Βόρεια Ιρλανδία όσο και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναμένεται ότι η νέα συμφωνία θα προβλέπει την άμβλυνση των φυσικών ελέγχων επί των αγαθών που εισάγονται από την Βρετανία στην Βόρεια Ιρλανδία και ότι θα δώσει στους βορειοϊρλανδούς βουλευτές λόγο επί των κανόνων της ΕΕ  που θα πρέπει να εφαρμοσθούν βάσει των πολύπλοκων όρων που διέπουν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This