Κι όμως, ο Μπορέλ «είδε» βελτίωση στις σχέσεις Δύσης – Ρωσίας!

Αυτή τη φορά ο Λαβρόφ έμεινε και (τα) άκουσε...

Must Read

Ότι υπάρχει «μια μικρή βελτίωση» των σχέσεων της Δύσης με τη Ρωσία στο διπλωματικό πεδίο εκτίμησε ο Ζοζέπ Μπορέλ, σε σημερινές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στην Ινδία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επεσήμανε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αυτή τη φορά… παρέμεινε στην αίθουσα, όταν οι δυτικές χώρες καταδίκασαν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η εν λόγω επισήμανσή του είχε να κάνει με το γεγονός ότι, την περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια αντίστοιχης συνόδου στην Ινδονησία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε αποχωρήσει έξαλλος από τη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της G20, έπειτα από μια σειρά δηλώσεων εναντίον της Μόσχας για την εισβολή.

«Τουλάχιστον, αυτή τη φορά, έμεινε και άκουσε. Είναι μια μικρή βελτίωση, αλλά είναι σημαντικό», εκτίμησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας από το φόρουμ Raisina Dialogue το οποίο διοργανώνεται στο Νέο Δελχί. «Εκτιμώ ότι είναι καλύτερο από το τίποτα», πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αντίθετος στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G20.

«Πρέπει να διατηρήσουμε μέσα για να μιλάμε ή τουλάχιστον για να ακούμε απουσία διαλόγου», εκτίμησε ο Μπορέλ. Πάντως, στη διάρκεια της ομιλίας του στο ίδιο φόρουμ σήμερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε ότι οι δυτικές χώρες επιθυμούν να καταφέρουν στη Ρωσία «μια στρατηγική ήττα».

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών S. Jaishankar υποδέχεται τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Νέο Δελχί για τη Σύνοδο της G20

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο της συνόδου, σύντομη συνομιλία με τον Λαβρόφ είχε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Αυτή ήταν και η πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, από την εποχή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This