«Κλείδωσαν» οριστικά για τις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία

Τον Ερντογάν δεν τον πτόησε ο φονικός σεισμός - «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» λέει...

Must Read

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως δεν πτοείται από τον σεισμό των 7.8 Ρίχτερ που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στην χώρα και ανυπολόγιστες καταστροφές και θέλει πάση θυσία να φέρει όσο πιο κοντά τη μέρα που θα επιβεβαιώσει πως θα μείνει ακόμα περισσότερο στην εξουσία.

Σήμερα, υπογράφοντας προεδρικό διάταγμα «κλείδωσε» οριστικά τις εκλογές στην χώρα για τις 14 Μαΐου, την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει και πριν τον σεισμό.

«Η Τουρκία δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Έτσι, υπογράφω την απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου – οι οποίες έπρεπε να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023 – με την εξουσιοδότηση που δίνει το άρθρο 116 του Συντάγματός μας. Σύμφωνα με την απόφαση, την πρώτη Κυριακή μετά από 2 μήνες, το έθνος μας θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Εύχομαι η απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών να είναι επωφελής για τη χώρα μας, το έθνος μας και τα πολιτικά μας κόμματα. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη μοιραστεί με το κοινό την απόφαση για την επικαιροποίηση των εκλογών στις 14 Μαΐου» είπε.

Όσο για την απόφαση για την ημερομηνία εξήγησε πως «πρώτα απ’ όλα, η 18η Ιουνίου ήταν μια ημερομηνία που συνέπιπτε με το ημερολόγιο των πανεπιστημιακών εξετάσεων. Επιπλέον, ακολουθεί η ημερομηνία κατά την οποία οι πολίτες μας από την Τουρκία και το εξωτερικό θα εκτελέσουν το καθήκον του Χατζ. Έτσι, ως εναλλακτική λύση, προσφέραμε την ημερομηνία της 14ης Μαΐου».

Φυσικά, αναφέρθηκε στον σεισμό που είχε αντίκτυπο σε ζωές και περιουσίες σε 11 επαρχίες και σε όσα έκανε η κυβέρνηση του και όσα υποσχέθηκε στους σεισμόπληκτους. 

«Παρ’ όλο που οι δύσκολες χειμερινές συνθήκες και οι κατεστραμμένες υποδομές τις πρώτες ημέρες του σεισμού έκαναν το έργο μας πολύ δύσκολο, σπεύσαμε να βοηθήσουμε το λαό μας. Στον σεισμό που επηρέασε άμεσα 14 εκατομμύρια πολίτες μας, περισσότεροι από 47 χιλιάδες πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 115 χιλιάδες πολίτες μας επέζησαν με τραυματισμούς.

Εκατομμύρια συμπολίτες μας έχασαν τα σπίτια τους. Αντιμετωπίσαμε τις συνέπειες του σεισμού από την πρώτη μέρα με τα υπουργεία, τους δήμους, τις ΜΚΟ και τους αδελφούς από τις φίλες χώρες. Και τώρα συνεχίζουμε, βάζοντας καθημερινά νέα θεμέλια. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ανέγερση 319 χιλιάδων νοικοκυριών και να τα παραδώσουμε άμεσα στους δικαιούχους τους. Να χτίσουμε από την αρχή τις πόλεις μας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από το σεισμό» πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται ο σουλτάνος βλέπει τον σεισμό ως…έναυσμα για αγώνα.

«Καλούμε όλα τα κόμματα σε έναν αγώνα, στις 14 Μαΐου, που θα σβήσει τα ίχνη της 6ης Φεβρουαρίου, λέγοντας πως τώρα είναι η ώρα για την Τουρκία. Περιμένουμε ανταπόκριση από όλους σε αυτό το ειλικρινές κάλεσμα» τόνισε.

Δείτε τις δηλώσεις του Ερντογάν:

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη τώρα: Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στα παρανοϊκά σχέδια του Ερντογάν να μείνει πάση θυσία στην εξουσία

Συμμάχους σε μικρά ισλαμικά κόμματα ψάχνουν Ερντογάν-Μπαχτσελί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This