Ανένδοτος ο Μακρόν, παρά τον γενικό ξεσηκωμό για τη μεταρρύθμισή του για το συνταξιοδοτικό

Πάραυτα, αποφάσισε να καλέσει σε διάλογο τα συνδικάτα

Must Read

Παρότι δεν υποτιμά την σφοδρή δυσαρέσκεια που προκαλεί η επίμαχη μεταρρύθμισή του για το συνταξιοδοτικό στον γαλλικό πληθυσμό, ο Εμανουέλ Μακρόν επιμένει να την υπερασπίζεται, θεωρώντας την αναγκαία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του, καλώντας τα συνδικάτα σε διάλογο, 24 ώρες πριν από την έβδομη συνεχή ημέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης, που, μεταξύ άλλων, αυξάνει από τα 62 στα 64 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης. «Η κυβέρνηση σάς άκουγε και σας ακούει για να προωθήσει τον διάλογο (…), χωρίς να αποκλίνει από την ανάγκη για την αποκατάσταση μίας βιώσιμης ισορροπίας στο συνταξιοδοτικό μας σύστημα», αναφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν, παραδεχόμενος ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση είναι αντιδημοφιλής, καθώς αγγίζει έναν από τους πυλώνες του κοινωνικού συστήματος.

«Δεν υποτιμώ την δυσαρέσκεια την οποία εκφράζετε καθώς και τις αγωνίες που εκφράσθηκαν από πολλούς Γάλλους, οι οποίοι ανησυχούν ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη», παραδέχεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, την ώρα που πολλοί τομείς της καθημερινής δραστηριότητας διαταράσσονται από τις κινητοποιήσεις των πολέμιων της μεταρρύθμισης.

Επιτάχυνση την υιοθέτησης του νομοσχεδίου από τη γαλλική Γερουσία

Η κυβέρνηση, ωστόσο, αποφάσισε σήμερα να ενεργοποιήσει την συνταγματική ρήτρα του vote bloqué (της διαδικασίας επιτάχυνσης της συζήτησης απέναντι στην παρακωλυτική τακτική της αντιπολίτευσης), για να επιταχύνει την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Γερουσία, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Κυριακής που η ίδια έχει θέσει.

Η Γερουσία είναι αναγκασμένη να εκφρασθεί μέσω μίας ψηφοφορίας για το σύνολο του νομοσχεδίου και όχι να το εξετάσει κατ’ άρθρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η Γερουσία, στην οποία κυριαρχεί η δεξιά αντιπολίτευση, ψήφισε το άρθρο που αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά η εξέταση του κειμένου επιβραδύνθηκε, σύμφωνα με την κυβέρνηση από την «μεθοδική αντίσταση» της αριστεράς, η οποία κατήγγειλε «πραξικόπημα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This