Η Ρωσία έτοιμη να «σπάσει» τις φορολογικές συνθήκες με τα «μη φιλικά» κράτη

Ως απάντηση στη συμπερίληψή της στη μαύρη λίστα της ΕΕ με τις μη συνεργάσιμες φορολογικές δικαιοδοσίες

Must Read

Το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πρότειναν την αναστολή των συμφωνιών διπλής φορολογίας με τις αποκαλούμενες «μη φιλικές» χώρες ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Υπουργείου Οικονομικών, οι οικονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από το 2022, μαζί με την ένταξη της χώρας στη μαύρη λίστα της ΕΕ των μη συνεργάσιμων φορολογικών δικαιοδοσιών τον Φεβρουάριο, «παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» και δίνει στη Μόσχα «λόγους για επιβολή αντιποίνων».

Τα δύο Υπουργεία πρότειναν στον Βλαντιμίρ Πούτιν να εκδώσει διάταγμα για την αναστολή των συμβάσεων διπλής φορολογίας με όλες τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, έως ότου αποκατασταθούν τα «παραβιασμένα δικαιώματα» της χώρας, αναφέρει η δήλωση.

Οι συνθήκες διπλής φορολογίας είναι συμφωνίες μεταξύ κρατών που αποσκοπούν στην προστασία από τον κίνδυνο διπλής φορολόγησης του ίδιου εισοδήματος και στις δύο χώρες.

Η Ρωσία έχει τέτοιες συμφωνίες με πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ, τα οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση των Υπουργείων, οι φορολογικές απαλλαγές βάσει των συνθηκών για τη διπλή φορολόγηση θα ανασταλούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This