Φόνος, ή ατύχημα, ο θάνατος της Λέσια στην Πάφο; Η δεύτερη νεκροψία της 28χρονης ανατρέπει την πρώτη!

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Must Read

Το πρωί της Παρασκευής η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία θα έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα, αναμένεται να στείλει στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμά της σχετικά με το αν ο θάνατος της κοπέλας στην Πέτρα του Ρωμιού της Πάφου ήταν δολοφονία, ή ατύχημα.

Στο επίκεντρο είναι ο 30χρονος σύντροφός της, ο οποίος έχει ρωσική καταγωγή και ελληνικό διαβατήριο, είναι υπό κράτηση και κατηγορείται ότι βίασε, στραγγάλισε και πέταξε στα βράχια τη νεαρή Ουκρανή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος ειδοποίησε τις κυπριακές Αρχές, λέγοντας ότι η σύντροφός του γλίστρησε στον γκρεμό προσπαθώντας της να βγάλει σέλφι. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας που ανέσυραν τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Όμως, οι ισχυρισμοί του φάνηκε να διαψεύδονται μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία έδειξε ότι η Λέσια πιθανόν κακοποιήθηκε σεξουαλικά, ενώ είχε κακώσεις σε χέρια, λαιμό και αυχένα που δεν δικαιολογούνταν από την πτώση στα βράχια. Επιπλέον, διαπιστώθηκε κάταγμα στο υοειδές οστό σε σημείο που «μαρτυρά» στραγγαλισμό.

«Εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος», είχε δηλώσει ο υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Σε νεότερη δήλωσή του μετά τα νέα, όπως φαίνεται δεδομένα, ο κ.Νικολάου ανέφερε ότι τηρείται στάση αναμονής:

«Εμείς διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα, αναμένουμε το πόρισμα της κ. Σπηλιοπούλου. Λαμβάνονται καταθέσεις συνεχώς και από πρόσωπα που είχαν επαφή μαζί τους το προηγούμενο βράδυ, ελέγχονται κλειστά κυκλώματα».

Ανατροπή δεδομένων;

Ο 30χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών όταν έσπευσαν οι Αρχές στο σημείο που έπεσε η 28χρονη, ζήτησε τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης υπό τον όρο να παρίσταται και ιδιώτης ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με το alphanews.live, η δεύτερη νεκροτομή φαίνεται πως αναιρεί τα ευρήματα της πρώτης, το σενάριο δηλαδή της εγκληματικής ενέργειας!

«Τα ευρήματα της νεκροτομής και από την εξέταση του υπόπτου που έκανα, όσο και της αυτοψίας, συνάδουν με το ιστορικό που δίδει ο ύποπτος», σχολίασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την πλευρά του κατηγορούμενου (και ήταν παρών στη δεύτερη νεκροψία που έγινε στη Λευκωσία), με τον 30χρονο να είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς πως ο θάνατος της Λέσια ήταν ατύχημα και οφείλεται στην πτώση της στον γκρεμό.

Μάλιστα ο κ.Ματσάκης, καταρριχήθηκε ο ίδιος στον γκρεμό, για να έχει καλύτερη άποψη του σημείου και των συνθηκών:

«Ο ύποπτος είπε ότι γλίστρησε η κοπέλα και έπεσε και πιάστηκε από ένα σημείο και εγώ έπρεπε να κατέβω για να επιβεβαιώσω ότι μπορούσε να κατέβει ο ύποπτός από εκεί όπως ο ίδιος είπε στην αστυνομία και δεν τον πίστεψαν».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η ρήξη του υοειδούς οστού που διαπιστώθηκε στην πρώτη νεκροψία, μπορεί να προκληθεί και από ατυχήματα και όχι μόνο από στραγγαλισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στέλλα Γεωργιάδου: Η συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο που εκείνος «έκρυβε»

Η Στέλλα Γεωργιάδου ήταν από τις ερμηνεύτριες που σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια...

More Articles Like This