Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας μετά το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν

«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν κανένα νόημα για τη χώρα μας»

Must Read

Την δική της απάντηση για το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε η Ρωσία, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα να κάνει λόγο για αποφάσεις που «δεν έχουν κανένα νόημα».

«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν κανένα νόημα για τη χώρα μας, ακόμη και από νομική άποψη. Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν φέρει καμία υποχρέωση βάσει αυτού» ήταν η αντίδραση της Μ. Μαρία Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τον κατηγορεί ως ύποπτο για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Με τις ίδιες κατηγορίες είναι αντιμέτωπη και η Επίτροπο της Ρωσίας για τα Δικαιώματα των Παιδιών Μαρία Αλεξέγιεβα Λβόβα-Μπελόβα, για την οποία εκδόθηκε επίσης ένταλμα σύλληψης.

Δείτε επίσης:

Ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This