Αγύριστο κεφάλι ο Μακρόν, παρά τον γενικό ξεσηκωμό – Προχωρά ακάθεκτος στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση!

«Ούτε διάλυση, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα» αναφέρουν, χαρακτηριστικά, κυβερνητικές πηγές, για τη στάση που τηρεί ο Γάλλος πρόεδρος

Must Read

O Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να «παίζει με τη φωτιά» στη Γαλλία, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι πολυπληθείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μόλις χτες λίγο έλλειψε να δει την κυβέρνησή του να «πέφτει», γλιτώνοντας για μόλις εννέα ψήφους, επιμένει να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, παρά προχωρά ακάθεκτος στην υιοθέτηση της μεταρρύθμισής του για το συνταξιοδοτικό, η οποία ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται ούτε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, αλλά ούτε και να προκηρύξει δημοψήφισμα, προκειμένου να «σβήσει» τη λαϊκή διαμαρτυρία που προκάλεσε η επίμαχη μεταρρύθμιση. Τα παραπάνω, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ειπώθηκαν από τον Μακρόν κατά την διάρκεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό.

«Ούτε διάλυση, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη του «στρατοπέδου» Μακρόν. Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες, ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από το κυβερνητικό στρατόπεδο την παρουσίαση εντός «δύο ή τριών εβδομάδων το πολύ» προτάσεων για την «αλλαγή της μεθόδου και της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων».

Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως, ο Μακρόν θέλει «να εντοπισθούν ορισμένα σαφή σχέδια στο πλαίσιο μίας σαφούς ατζέντας», για παράδειγμα, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, «με μία σαφή μέθοδο», για να αποφευχθεί «η επανάληψη της αμφισβήτησης της νομιμότητας ενός νομοθετικού κειμένου». «Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε μεταρρυθμίσεις “με λιγότερους νόμους και περισσότερες ρυθμίσεις”, όταν δεν εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση», πρόσθεσε η πηγή του προεδρικού στρατοπέδου.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας θα δώσει σήμερα το απόγευμα τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία, όπως είναι φυσικό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This