Το άγνωστο κατασκοπικό θρίλερ και στην Αλβανία

Για την υπόθεση ενημερώνονται υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της ΕΥΠ

Must Read

Μετά την αποκάλυψη για τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου Irena Smireva ή Μαρίας Τσάλλα στο κέντρο της Αθήνας, ένα ακόμη κατασκοπική θρίλερ βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Αλβανία.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Αύγουστο συνελήφθησαν από τις αλβανικές Αρχές Ρώσοι κατάσκοποι. Συγκεκριμένα στην Γκραμς συνέλαβαν δύο υπηκόους Ρωσίας και έναν νεαρό Ουκρανό για κατασκοπεία.

Η δημοσιογράφος της Global Initiative, Fatjona Mejdini, αποκαλύπτει: «Μοιάζει ότι ήταν πολύ καλά συντονισμένοι, ερχόμενοι από διαφορετικά σημεία των συνόρων συναντήθηκαν στα Τίρανα και πήγαν μαζί στην πόλη Γκραμς. Οι φρουροί τους είδαν και τους κυνήγησαν προκειμένου να τους σταματήσουν και τη στιγμή που τους κυνηγούσαν ένας από τους τρεις, ο Ρώσος ψέκασε τους φρουρούς με σπρέι πιπεριού ή κάποια άλλη neuroactive ουσία».

Για την υπόθεση ενημερώνονται υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της ΕΥΠ, για να σκιαγραφήσουν τη δράση Ρώσων κατασκόπων σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

«Ο Ρώσος συλληφθείς στη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε στην Αλβανική αστυνομία ότι “ναι είμαι Ρώσος κατάσκοπος”», αναφέρει η δημοσιογράφος της Global Initiative.

Ο συνήγορος των συλληφθέντων δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι δεν έχουν ακόμα προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι εντολείς του κατείχαν και διακίνησαν απόρρητο πληροφοριακό υλικό.

«Περιμένουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ελέγξουν το drone τα κινητά τους τηλέφωνα και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους για να διαπιστώσουν εάν συγκέντρωσαν μυστικά και εάν στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους, στους υπολογιστές τα drones και τα κινητά υπάρχουν απόρρητες πληροφορίες», ανέφερε ο δικηγόρος τους Isuf Shehu.

Η Μόσχα ήδη έχει στείλει αίτημα για έκδοση της μιας από τους τρεις κατηγορούμενους, ζητώντας την επιστροφή της στη Μόσχα. «Η Σβετλάνα Τιμοφέεβα κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στην Αλβανία και η Ρωσία την κατηγορεί ότι είναι κατάσκοπος για λογαριασμό ξένων – δυτικών δυνάμεων», αναφέρει ο δικηγόρος, Isuf Shehu.




 

Τον Δεκέμβριο στη Σλοβενία είχε συλληφθεί ζευγάρι Ρώσων κατασκόπων που δρούσε στα Βαλκάνια, όπως ανέφερε ο Σλοβένος δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη.

«Δούλευαν στην περιοχή των Βαλκανίων και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας άκουσα για Κροατία και Βοσνία, ίσως και στη Σερβία δεν είμαι απολύτως σίγουρος.. ταξίδευαν πολύ σ’ αυτές τις περιοχές», λέει ο Σλοβένος δημοσιογράφος Νόβιτσα Μιχαήλοβιτς. Μάλιστα επισημαίνει ότι η συνεργασία μυστικών υπηρεσιών της Δύσης οδήγησαν στην αποκάλυψη του δικτύου κατασκοπίας.

Σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, συνεχίζονται οι έρευνες για να αποκαλυφθούν δίκτυα ρωσικής κατασκοπείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This