Ύποπτη πυρκαγιά στη Ρωσία: Σε εργοστάσιο που κατασκευάζει κινητήρες για πυρηνικούς πυραύλους

Δεν είναι γνωστό αν η πυρκαγιά ήταν «ατύχημα» ή αν θα μπορούσε να είναι έργο σαμποτέρ

Must Read

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Yaroslavl στα βορειοανατολικά της Μόσχας, το οποίο κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, κινητήρες για πυρηνικούς πυραύλους.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση της τεράστιας πυρκαγιάς, με τουλάχιστον επτά εργαζόμενους να αναφέρουν ότι διασώθηκαν από το φλεγόμενο κτίριο.

218 είναι οι άνθρωποι που εκκένωσαν το εργοστάσιο, μόλις ξέσπασε η φωτιά. Πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονται στον ουρανό σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Το εργοστάσιο – που ονομάζεται επίσης Avtodizel – είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων για εξοπλισμό που ανήκει στον ρωσικό στρατό.

Τα προϊόντα τους περιλαμβάνουν μονάδες ισχύος ντίζελ, μονάδες ισχύος ντίζελ και μονάδες ισχύος με κουκούλα, ενώ ορισμένοι από τους κινητήρες φέρεται να παρέχονται για χρήση σε εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων Topol-M. Οι κινητήρες του χρησιμοποιούνται επίσης προφανώς για τη δημιουργία των νεότερων τεθωρακισμένων οχημάτων του ρωσικού στρατού.

Η σημερινή μυστηριώδης πυρκαγιά είναι άλλο ένα σε μια σειρά πρόσφατων περιστατικών που αφορούν στρατηγικές εγκαταστάσεις που καίγονται. Δεν έχουν υπάρξει άμεσες αναφορές σχετικά με το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στο εργοστάσιο ή εάν θα επηρεάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είναι γνωστό αν η πυρκαγιά ήταν «ατύχημα» ή αν θα μπορούσε να είναι έργο σαμποτέρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This